ביום הראשון שבין כסה לעשור, יפתחו אירועי חג המוסיקה הישראלית. 16 שנים מלאו לפסטיבל הצעיר, הבועט ומתחבט. ד"ר בעז בן משה, המנהל המוסיקלי של החג, רקם מגוון קונצרטים וחיבורים מוסיקליים המעידים על הלך הרוח של המוסיקה האמנותית הישראלית. המגוון המוסיקלי, אתני, מקצבִי שמתקיים בארץ. קיבוץ גלויות מוסיקלי מחמם לב ואוזן. החל מביצועים מחודשים ליצירות מופת ועד ליצירות חדישות שנכתבו במיוחד לכבוד החג. המבצעים בחג הם מוסיקאים ישראלים מעולים שחיים בארץ או בחו"ל ומגיעים במיוחד לארץ כדי להופיע.
יום ראשון ה-8 בספטמבר, הקונסרבטוריון העירוני באר-שבע מהשעה 20:00
יום שני ה-9 בספטמבר, מוזיאון ת"א, מהשעה 12:00
יום שלישי ה-10 בספטמבר, מרכז רפפורט,חיפה, מהשעה 17:00
יום רביעי ה-11 בספטמבר, תיאטרון ירושלים,מהשעה 17:00
מלחין השנה הוא עדן פרטוש. הויולן/מלחין יליד הונגריה עלה לארץ באמצע שנות השלושים, הקים וניהל את האקדמיה למוסיקה בת"א, בית הספר תלמה ילין והיה המוסיקאי הראשון שזכה בפרס ישראל. דורות רבים של ויולנים מנגנים את יצירותיו. מיצירותיו נשמע בכל אחד מארבעת ימי החג. הביצוע הראשון יהיה "יזכור" לכינור ותזמורת. ביצוע זה יושמע ביום הראשון של החג בבאר שבע ע"י הכנר ארז עופר (שחי בברלין) בליווי הסינפונייטה הישראלית באר-שבע בניצוחו של רוני פורת.
יצירותיו הקאמריות והסולניות של פרטוש יבוצעו במהלך כל ימי החג, ע"י מוסיקאים נוספים כמו הצ'לן והמורה אורי ורדי והויולנית רבקה גולני. במלאות עשור למותו של המלחין אבל ארליך, יביים בנו הבמאי דני ארליך את האופרה "היובל" עפ"י מחזה של צ'כוב בהשתתפות אנסמבל המאה ה-21 וחברי אופרה קאמרה. זהו מחזה, שהוא מעין מערכון על כח, שחיתות ונשים.
המגוון המוסיקלי הישראלי ייחשף במלוא ייחודו באירועים שיתקיימו בת"א. בצהרי היום יבצעו חברי אנסמבל מיתר יצירות מאת יוסף טל, דגנית אלקיים, עופר פלץ ועמוס אלקנה. אחה"צ יבוצעו יצירות לעוד, צ'לו ופסנתר. באירועים בחיפה יבצע אנסמבל בארוק ישראלי תכנית של יצירות ישראליות המבוצעות בכלים בארוקיים אופייניים: החלילית והצ'מבלו. באותו ערב יחבור המלחין והזמר שלמה גרוניך (שאחיו הכנר אילן גרוניך היה מתלמידיו של עדן פרטוש) לתזמורת למוסיקה ערבית של נצרת, בערב רב תרבותי ומיזוג מוסיקלי של יצירותיו של גרוניך ושל מנצח התזמורת ניזאר רדואן. החג ייחתם בירושלים בקונצרט אנרגטי של מקהלת הגוספל בניהולם המוסיקלי של איריס ועופר פורטוגלי, יחד עם תזמורת הביג בנד של הוד השרון, כי גם לישראלים יש את הסווינג הנדרש כדי לשיר גוספל. באכסדרת אולם רבקה קראון תציג המלחינה הגר קדימה את ציוריה וכן תבוצענה יצירותיה.
קונצרט הנעילה יתקיים בניצוחו של גיא פדר ובו תבוצענה יצירות מאז פרטוש,וולנסקי וסימפוניה מס' 2 מאת יוסף ברדנשווילי, שהוא אולי אחד המוסיקאים המאפיינים את המוסיקה הישראלית העכשווית. מקורותיו רחוקים מכאן ומנגינותיו מכאן ונשמעים בהם הנופים, האנשים, הריחות והצבעים של ישראל היום.
חג המוסיקה הישראלית הפך עם השנים לאירוע משמעותי בחיי המוסיקה בארץ. הוא מאדיר ומאיר את העשייה המוסיקלית אמנותית בישראל ומאפשר למלחינים ומבצעים רבים לחשוף את עצמם בפני קהל סקרן ואוהד.
הכניסה לכל האירועים - ללא תשלום ! !
*יש להזמין מקומות מראש
מנהל אמנותי: ד"ר בעז בן-משה
ניהול אדמיניסטרטיבי: יורם יונגרמן – מכון למוסיקה ישראלית
הפקה:רוסליה חפץ הפקות וייצוג אמנים
הזמנת כרטיסים:
לקבוצות: רוסליה חפץ הפקות 03-6961593
חיפה: משרדי התזמורת הסימפונית חיפה 04-8330625
באר-שבע: תזמורת סינפונייטה באר-שבע 08-6266422
תל-אביב: רוסליה חפץ הפקות 03-6961593
ירושלים: קופת תיאטרון ירושלים 02-5605755
שלכם,
יורם בר-סלע
נשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.
לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלכם-
בפייסבוק - facebook.com/Tarbut.and.the.City
גוגל פלוס plus.google.com/Tarbut.and.the.City
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
מוזמנים להשאיר את תגובתכם, כאן