24.4.2011

פארק סחלבים – אוטופיה בקיבוץ בחן

פסח 2011 כמעט עבר. ההורים בעיצומה של מלחמת התשה של כמעט 3 שבועות עם הילדים שבחופשה. יזמים רבים ערוכים עם היצע עצום של אטרקציות לבילוי עם ילדים כגון: בילויים באתרי טבע הנערכים עם פינות יצירה, הפעלה והדרכה מיוחדת לילדים, פסטיבל הצגות של אפרים סידון, פסטיבל הג'גלינג בסחנה, קונצרטים ומה לא?


אוטופיה – פארק הסחלבים - ממש מתחת לאף
בחיפושי אחר מקום בילוי נעים ותרבותי שיתאים לכל מזג אוויר, הגעתי אתמול לפארק הסחלבים "אוטופיה" בקיבוץ בחן. כ- 45 דקות מתל-אביב, מצאתי גן בוטאני אקולוגי המשתרע על פני 30 דונמים של ירק. במקום גדלים כ- 15,000 סחלבים מעשרות זנים. כדי ליצור סביבת גידול אידאלית, נבנו מפלי מים, הובאו זני עופות נדירים ונאספו אלפי צמחים טרופיים המשווים לביקור באוטופיה אווירה של טיול ביער גשם. אזור מיוחד מוקדש לאוסף הצמחים הטורפים, הנחשב מבין הגדולים בעולם. צמחים אלה ניזונים מן החי וניתן לראות אותם בפעולת "הצייד" ולקבל הסברים.




לפרפרים שבורחים מהשיכון
גן הפרפרים שהוקם בתוך גינה קסומה, נועד לתת הגנה לפרפרי ארץ ישראל, שזנים רבים מהם עומדים על סף הכחדה, עקב חיסול מרחבי הגידול שלהם שנובע מהבניה המואצת בערים. ניתן להיכנס לכלוב הרשת לשהות במחיצתם ולראות אותם מקרוב.




ומה עוד?
פינת ליטוף ובה גדיים, עיזים, כבשים ועוד. כלוב עופות שאליו אתם יכולים להיכנס ולראות מקרוב קרוב טווסים מפוארים, תרנגולים ססגוניים, תוכים, פסיונים ועוד מינים שונים וצבעוניים. שבה את ליבי אחד הטווסים שפרש את תפארת נוצותיו, הסתובב ללא הרף והראה לכל באי הלול מי פה הגבר.



ובחוץ, בין בריכות מים גדולות, פינת צמחי ארץ ישראל, מבוכים שבהם תוכלו "ללכת לאיבוד" בתוך צמחיה עבותה. מעליהם מתנוססים בעלי חיים המפוסלים ביד רגישה וקפדנית מעצי הפיקוס הגדלים בשטח. פילים, צבאים, ארנבים ועוד. כיד הדמיון השורה על הגננים המעצבים.


בקיצור, חוויה מרגשת של טבע וצבע.


פסח שמח ומהנה.
שלכם, יורם בר-סלע



21.4.2011

מתי כספי עם התזמורת הפילהרמונית

האולם היה מלא עד אפס מקום. התרגשות רבה שרתה על הבמה ובאולם. התזמורת התמקמה, אילן מוכיח אשר על הניצוח נכנס. כפות הידיים של כולנו נכונו לרעום. עם כניסתם של מתי והגיטרה מחיאות הכפיים הרעידו את קירות ההיכל. זה היה במסגרת חגיגות ה-75 לפילהרמונית הישראלית שבחרה במתי כספי שיבצע את מיטב שיריו בקונצרט חגיגי מיוחד שהתקיים ב-6 לאפריל בהיכל התרבות תל אביב.

קצת קשה לי לשיר...
צנום, כמו מתחבא מאחורי הגיטרה פתח מתי בשיר היונה. קולו נשבר פה ושם, מסגיר את ההתרגשות העצומה. בכנות חפה מכל פוזה הודה בסיום השיר לכל המון הנוכחים, והתוודה: "קצת קשה לי לשיר... אבל בהמשך יהיה בסדר".
משייט בין הפסנתר לגיטרה הפליג לאוקיינוס שיריו המופלאים, ואותך, מקום לדאגה, היא חזרה בתשובה, כשהוא עטוף בגלי האהבה שגאו מהקהל. כהרגלו, הפגין מתי כספי ארשת פנים אדישה לכאורה והומור שנון, דרכם נבעו מהמוסיקה שלו עצב גדול ורגישות נדירה.

... גם אהוד מנור היה שם
רוחו של אהוד מנור שרתה בהיכל כמתבקש מעצם שיתוף הפעולה ההדוק עם כספי ושירים רבים בערב זה היו מפרי עטו- ברית עולם, ילדותי השנייה, סליחה ואחרים. "אני ממשיך לעבוד עם אהוד מנור ולהלחין את שיריו" אמר מתי כספי בדרך הביטוי המיוחדת לו.
ככל שהאווירה התחממה, כספי נרגע והתבדח. בהציגו את השיר אני יודע שאני אמות בקיץ הרגיע אותנו: "אין מקום לדאגה, זה רק שם השיר". לצלם שקפץ מדי פעם לצלם, אמר: "מה יש לצלם שוב ושוב, הרי לא השתניתי במהלך המופע" ונעמד בפוזה לתמונה.

עוד יבוא היום
מתי כספי בשבילי הוא לא עוד זמר אהוב ומוכשר. יש במוסיקה שלו ניחוח נוסטלגי וחזרה לימים של התבגרות, התאהבות, רומנטיקה, התרגשות.... אהבה. המוסיקה של מתי מרגשת אותי ופורטת על מיתרים מאד עדינים בנפשי כמו זו של הגדולים דוגמת מוצרט, בטהובן, באך ושופן שעם יצירותיהם גדלתי.
היה ערב מרגש מאד. הצלילים והמילים אותן בחר להלחין נוגעות ומרגשות, אך מעבר לכל חשתי שכספי כל כך ראוי לפירגון הגורף מהקהל, במיוחד לאור ההשפלה והחדירה לפרטיותו בעבר.
יש בחברה שלנו נטייה משונה להיטלטל מקצה אחד לאחר ביחס לאנשים, ולאבד בדרך את הכבוד ההדדי. נעים להיווכח שמתי מוקם בקונצנזוס. בהופעה עם התזמורת הפילהרמונית, יש משום אמירה משמעותית.

זו חוויה מופלאה לשבת בהיכל התרבות, בין מאות אנשים כשכולנו שותפים לאהבה גדולה והערכה ענקית ליצירה של מתי כספי.

במדינה שלנו, כשאין שלווה, ויש מקום לדאגה, כשכל כך לח בלילות הקיץ החמים וכולנו מקווים שעוד יבוא היום, ערב מופלא כזה נותן תחושה של שייכות ושורשים.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -


שלכם.
שיוי פרנס

18.4.2011

חגיגת הצגות של אפריים סידון – מדייטק חולון

מה קורה כשמלאך בורח מהשמיים? ולמה שונאים אוזו ומוזו זה את זה? והאם יאהבו בני העם את המלך, גם אם יחוקק חוקים שלא על רוחם? תיאטרון המדייטק בחולוןמעלה 3 הצגות ילדים מפרי עטו של אפרים סידון, המשלבות הומור שובב יחד עם מסרים חברתיים חשובים.


עלילות פרדיננד פדהצור בקיצור
בית ספר למנהיגות: הנסיך החצוף טוען שהמלך פרדיננד אהוב על נתיניו, רק בגלל שהוא עושה מה שהעם רוצה. כדי להוכיח את מנהיגותו, מחוקק פרדיננד סדרת חוקים שגם הילדים באולם מבחינים במידת הגיחוך שבהם.
האם ימשיכו בני העם לאהוב את המלך למרות החוקים?

יוסי צבקר-צלם

הפקה: תיאטרון המדייטק | מחזה: אפרים סידון | בימוי: ישראל גוריון | מוסיקה: יוסי בן נון, תפאורה: ערן עצמן, תלבושות: רות אלגג-זיידנר, תאורה: אורי מורג
שחקנים: עדי אייזנמן, עדי ארד, הראל מורד/אודי פרסי, רועי ניגרי, גילה פוליצר, אורית פלג

ההצגה מתאימה לגילאי 5 ומעלה
20.4.11 | יום רביעי | שעה 17:00 | תיאטרון המדייטק


אוזו ומוזו מכפר קאקרוזו
מרתקת ומצחיקה גם יחד, מנסה ההצגה להבקיע את חומות הזרות והשנאה ולהבהיר כי גם האחר והלא מוכר, הוא בעצם בן אנוש. הצגה מלאה דמיון והומור, המגלה בין קפליה מסר אנושי חד וברור עם מוסר השכל חברתי. ההצגה מבוססת על אחד מספרי הילדים הידועים, שזכה כמה פעמים בתואר ספר השנה במשאל בין ילדי ישראל. ההצגה זכתה ב- 3 פרסים בטקס פרסי הבמה לילדים ולנוער 2008


הפקה: תיאטרון המדייטק | סיפור ומחזה: אפרים סידון | בימוי: ישראל גוריון | מוסיקה: יוסי בן נון | תפאורה ותלבושות: נטע הקר | תאורה: חני ורדי

שחקנים: עדי פז, מאיה גמרוב, מיטל דמארי/אני דדון, גלעד קמחי/הראל מורד, גלעד שמואלי/יובל טננבאום, גיל קפטן/צביקי לוין, טלי בן יוסף, דודו באוכנר

לאחר ההצגה יתקיים מפגש עם אפרים סידון.

ההצגה מתאימה לגילאי 5 ומעלה
21.4.11 | יום חמישי | שעה 11:00 | תיאטרון המדייטק


המלאך
כולנו היינו פעם מלאכים בשמים, עד שהמלאך הממונה החליט להפוך אותנו לבני אדם ולשלוח אותנו לתורנות על האדמה. לפני כן, הכה בנו בין האף לשפתיים במקל השכחה שלו, ולכן איננו זוכרים את התקופה המופלאה ההיא.
אבל מה קורה כשמלאך בורח מן השמים ומגיע לכדור הארץ לפני שהפך לתינוק? ואיך ינהגו בני האדם ביצור שמימי ותמים כמו מלאך? מחזה קסום על מלאכים ובני אדם, על תמימות וצביעות, ידידות וחנופה.


הפקה: תיאטרון המדייטק בשיתוף תיאטרון בית ליסין | עיבוד למחזה: אפרים סידון | בימוי: ציפי פינס | תפאורה: כנרת קיש, תלבושות: אורנה סמוגרסקי, מוסיקה: אורן אלדר, אמיר לקנר, תאורה: אורי מורג, כוריאוגרפיה: גלעד קמחי | שחקנים: שחר ישי, גיא מסיקה, הילה זיתון, יניב לוי, צביקי לוין, טל-יה יהלומי, דניאל אפרת, אופיר וייל, אור אילן

במסגרת שיתוף פעולה ראשון עם תיאטרון בית ליסין, תתארח במדייטק המנהלת האמנותית של התיאטרון, ציפי פינס, כבמאית ההצגה.

ההצגה מתאימה לגילאי 5 ומעלה
| 23.4.11 | יום שבת | שעה 11:00 | תיאטרון המדייטק


לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -

17.4.2011

פסטיבל ג’אגלינג ה-18, גן השלושה (הסחנה), פסח 2011



לכתבה החדשה לחצו >> כנס הג'גלינג 2013

פעם בשנה, בימי חול המועד פסח, עוטה גן השלושה (הסחנה) תחפושת של מאהל קרקסי נודד. אוהלים צבעוניים קטנים, כביסה תלויה לייבוש על מיתרי האוהלים, ומסביב, מאות חובבי אמנויות הקרקס, שהתכנסו כדי לזרוק דברים באוויר... ולתפוס. ילדים, הורים ואפילו סבים וסבתות. בין המשתתפים ניתן לזהות מנהלים בכירים בתעשייה ואנשי עסקים, חלקם, מקצועני הג'גלינג ואמני במה בישראל וחלקם חובבים או סתם מתעניינים. משתקעים בשולי הפארק לכמה ימים וסופגים את אווירת הקרקס הקסומה במסגרת ידידותית.
זו הפעם ה-18 שפסטיבל הג'גלינג נערך במתכונת זו ומאפשר בילוי משפחתי קסום, במחיר עממי. השנה, ייערך הפסטיבל בין התאריכים 20-24 באפריל.


בתנועה מתמדת בסמוך למאהל הססגוני, באולם הספורט של קיבוץ רמת דוד, מתקיימות סדנאות שמעבירים אמנים ישראלים ואמנים אורחים מחו”ל. הכל כדי להנות ולהעלות את רמת אמנות הג'אגלינג בישראל. בהפסקות שבין הסדנאות, ממשיכים המשתתפים לזרוק ולתפוס. מלמדים אחד את השני מתוך פירגון הדדי ורצון אמיתי לשתף את האחרים בחוויית הג'גלינג. אין רגע דל. בשעות אחה”צ והערב, מתקיימים מופעי ג’גלינג נפלאים, שגולת הכותרת שלהם, הוא המופע הבינלאומי. במשך שנה, יוצרים מנהלי הכנס קשרים עם אמנים מהשורה הראשונה, זוכי פרסים ותהילה, ומביאים אותם ארצה למופעים ולהנחיית הסדנאות. שגרירות צרפת, הגאה מאד בהיותה מובילה עולמית של הקרקס המודרני, נותנת חסות להבאתם ארצה של אמני קרקס צרפתיים מובילים. אלה מביאים איתם את ניחוח הקרקס הצרפתי החדש: גישה קרקסית מודרנית המשלבת טכניקות חדשות, בימוי תיאטרלי מינימליסטי, והומור שנון ומעודן המחמם את הלב. היום, כבר לא מספיק להציג מיומנויות טכניות יוצאות דופן. הקרקס העכשווי משלב גם רעיונות ורגשות והופך לחוויה תיאטרלית מבויימת ומלאה יותר.




מתנדבים לאמנות ועשייה חברתית ניהול הפסטיבל נעשה לאורך כל השנים על ידי מתנדבים, אמנים וחובבי ג’אגלינג, בכוונה לאפשר חגיגה משפחתית ייחודית, במחירים שווים לכל נפש. גישה זו מאפשרת לקיים תכנית ב”ליגה בינלאומית” ולשמור על מחיר השתתפות עממי. בכנס האחרון, השתתפו מעל 1,300 איש!



בכל שנה, מארח פסטיבל הג’גלינג כ-120 משתתפים ממסגרות חינוכיות מיוחדות: ילדי עובדים זרים, ילדים ומבוגרים בעלי לקויות שונות ועוד. השתתפות אורחים מכובדים אלה מתאפשרת ללא כל תשלום. רק צריכים להגיע, בתאום עם הנהלת האירוע כמובן. מרגש לראות את ההתלהבות וההשתתפות של אורחים אלה בפעילות. קסם הג’גלינג מאפשר להם, ולו לכמה ימים, להתגבר על מגבלותיהם הפיזיות, המנטאליות והחברתיות. חלקם, "נדבקים" בחיידק הג'גלינג, וממשיכים לעסוק באמנות המופלאה, תוך שהם מקדמים את יכולותיהם הפיזיות והמנטליות.

המופע הבינלאומי – היהלומים שבכתר השנה, יופיעו במופע הבינלאומי האמנים הבאים:
Ines Brun מסין (במקור מגרמניה) בתעלולים עוצרי נשימה על אופניים. היא הראשונה בעולם שרכבה על אופניים כשהיא מבצעת עמידת ידיים על הכידון.




Stefan Sing & Cristiana Casadio מגרמניה – במופע TANGRAM, הם משלבים טכניקה מדהימה של ג'גלינג עם כדורים, יחד עם מופע תנועה וכוריאורפיה אמנותית מהפנטת.
Matt Hall מארה"ב – תרגילי "קופסאות הסיגרים" שלו מנוגדים לחוקי הפיזיקה. זה לא יכול להיות.


Shake That מבלגיה – 5 בר-טנדרים בסצנת ג'גלינג מהממת על הבר. מעיפים באוויר בקבוקי משקאות, כוסות קוקטטייל וקוביות קרח.




Cie Ea Eo/m2 מבלגיה – 4 אקרובטים ואמני ג'גלינג לכודים על במה דמיונית שהולכת ומתכווצת ללא רחמים על המופע התזזיתי שלהם שלא מוכן להיכנע לגבולות החלל שהולך ומצמצם את גבולות המופע.


Florent Lestage מצרפת וקנדה – מופע ג'גלינג עם קלאבים ומקל הליכה שבו הזמן נמס. הקלאבים מרחפים באוויר, כאילו פועל עליהם כח משיכה מסוג אחר, וחושפים משהו מאישיותו של האמן הפואטי.


בין אם אתם חובבי ג’גלינג או סתם מתעניינים או אולי רוצים להזין את החשיבה היצירתית שלכם או של ילדיכם, או אם אתם מחפשים בילוי משפחתי מיוחד במחיר סביר, פסטיבל הג’גלינג בסחנה הוא הפיתרון עבורכם. אפשר לבוא לכל הפסטיבל או לחלקו. לפרטים נוספים לגבי התכנית, הנהלים והזמנת כרטיסים, היכנסו לאתר של איגוד הג’גלינג הישראלי.

ולמעוניינים, עוד אטרקציה מיוחדת לבילוי עם ילדים: תערוכת NaMasToy – צעצועים אנלוגיים בעולם דיגיטאלי - אוסף צעצועים עממיים מהודו – אוצרת: אפרת שקד שלכם, יורם בר-סלע

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -



15.4.2011

פסטיבל ימי זמר 2011 – תיאטרון חולון

הפסטיבל הגדול ביותר לזמר עברי בישראל- 20-23 באפריל 2011


במסגרת פסטיבל "ימי זמר", החוגג את שנתו ה-16, יועלו 20 מופעים, חלקם הפקות מקור. הפסטיבל משתף אמנים ותיקים ומוערכים לצד יוצרים צעירים.

כמו צמח בר
השנה יעניק הפסטיבל פרס מפעל חיים למשוררת והפזמונאית רחל שפירא. במסגרת 45 שנות יצירה, העניקה רחל שפירא לעולם הזמר העברי את: מה אברך, כמו צמח בר, שיר של יום חולין, אדבר איתך, נחמה, חלומות של יום אתמול, אנשי הגשם, שיר תשרי, בוא בשלום, מנטה, רק אתמול, דרישת שלום ורבים אחרים. טובי המלחינים בארץ הלחינו את שיריה, ביניהם: סשה ארגוב, משה וילנסקי, יאיר רוזנבלום, נורית הירש, מוני אמריליו, נחום היימן, יאיר קלינגר ועוד.

במופע המחווה לרחל שפירא, כמו צמח בר, ישתתפו: ירדנה ארזי, גלי עטרי, אילנית, דין דין אביב, הכל עובר חביבי , מיטל טרבלסי, רוחמה רז ומקהלת הילדים ממרכז שטיינברג לאמנויות בחולון.
יום ד' | 20.4 | בשעה: 21:00 | במה 1

נבחרת פסטיבל ימי זמר

הוקרה למתי כספי
מופע מרכזי נוסף יוקדש למתי כספי, שיקבל מטעם הפסטיבל "תעודת הוקרה ליוצר". את שיריו הידועים של מתי כספי יבצעו איתו ובנפרד: אחינועם ניני, שלמה גרוניך, שירי מיימון וחן אהרוני. ניהול מוסיקלי :אילן מוכיח.
יום ה |  21.4.11  | שעה: 21:30


סימן שאתה צעיר
במופע המוקדש לשלישיית "גשר הירקון" המיתולוגית, ישתתפו ישראל גוריון, אוהד חיטמן, בן ארצי, איה כורם, אלון אולארציק, אפרים שמיר, דנה ברגר, חמי רודנר וחבורת "דומיננטה". בין הלהיטים שיבוצעו: ":סימן שאתה צעיר", "סרנדה", "כשאור דולק בחלונך", "אם רק תבואי בחמש", "אהבת פועלי הבנין" ועוד.
יום שבת | 23.4.11 | שעה: 21:00 | במה 1                                              


היו לילות – שירי מרדכי זעירא
"היו לילות", ערב זמר חד פעמי - יוקדש למרדכי זעירא, ה"טרובדור של הזמר העברי", שטבע חותמו על הזמר העברי עוד בשנות ה-20 של המאה הקודמת. זעירא שחיבר לחנים למילותיהם של נפילים כמו נתן אלתרמן, יעקב אורלנד ואלכסנדר פן, היה מהראשונים שמיזגו בין מזרח ומערב ובין השפעות של מוסיקה חסידית, רוסית וים תיכונית. במופע ישתתפו שלומית אהרון, ששי קשת, יזהר כהן וגילה חסיד שיבצעו שירים כגון: היו לילות, לילה לילה, שני שושנים, מה אומרות עינייך, הי ציוניוני הדרך ועוד.
יום ו 22.4.11  |  שעה 22:00


זמר נוגה – 120 שנים להולדת רחל
במופע "זמר נוגה", יציין הפסטיבל 120 שנה להולדת רחל. שיריה של רחל יבוצעו ע"י מיקה קרני, דורית ראובני, מיטל טרבלסי, חני ליבנה וורד פיקר.
יום ה' | 21.4.11 | שעה 20:00 | במה 2


מוסיקה כאן ועכשיו
שלומי שבן יארח את אפרת גוש
יום ה' | 21.4.11 | שעה 22:30 | במה 2

ריקי גל תארח את מיקי גבריאלוב, שירה גבריאלוב ושני פלג.
יום ד' | 20.4.11 | בשעה: 20:30 | במה 2

עמיר לב יארח את יובל בנאי במופע אקוסטי מיוחד בו יבוצעו שיריו ושירי בנאי.
יום ד' | 20.4.11 | במה 2 | שעה 22:30

אלף זמר ועוד זמר קבלת שבת מקהלת 'רון חולון' עם הזמר רן אלירן בשירים מכל הזמנים.
יום ו 22.4.11  |  שעה 15:00 | במה 2

עוד יום של חול - שמעון ישראלי במופע יחיד
יום ו 22.4.11  |  שעה 20:00 | במה 2

רוני דלומי, זוכת כוכב נולד, תתארח במופע "אפילו דקה" של ההרכב "שורולה" אשר במסגרתו יבוצעו שירים עבריים באווירה ברזילאית וכן שירים ברזילאים מתורגמים לעברית.
יום ו 22.4.11  |  שעה 22:30 | במה 2

משה להב יוצר המופע הטיש הגדול יארח את רותי נבון וחופני כהן במופע מיוחד של "שירים ישראלים ושאר רוח".
יום שבת | 23.4.11 | שעה: 22:00 | במה 2


כיתות אמן
במסגרת הפרוייקט יערכו שתי כיתות אמן עם יוני רכטר שידבר על  יצירותיו, יתעכב על תהליכי ההלחנה ועל הקשר בין מילה לצליל ויענה לשאלות הקהל.
יום רביעי  | 20.4.11 | שעה: 17:00 | במה 3

 סדנת אמן מיוחדת של שלמה גרוניך - מפגש קהל-אמן.
בסדנא יספר גרוניך על תהליך יצירת השירים, תהליך ההלחנה מול הטקסט,
ידגים עקרונות מוסיקליים והלחנות שונות שלו, למשל לתיאטרון,
יבצע כמה שירים מיוחדים עם הפסנתר - והפתעה:
חלק מהסדנא יהיה בהשתתפות הקהל.
אתם מוזמנים להביא כלי נגינה ולקוות כי תשתתפו  בנגינת הערב...
יום חמישי   | 21.4.11 | שעה: 17:00 | במה 3                                              

הורים וממשיכי הדרך
ארבעה מופעים עם אמנים בני דור ההמשך המארחים את הוריהם ויצירתם:
"בטעם של פעם" יוללה, בנות דור ההמשך, אירית ישראלי ושרון עיני בשירי רחוב: 'יונה פעמונה', 'שיר השיכור', 'יוללה', 'היי דוניה', 'קח את לבי' ועוד.
יום רביעי   | 20.4.11 | שעה: 21:00 | במה 3

שירה גבריאלוב. שירים מאלבומיה ושירים שהלחין מיקי גבריאלוב, שיתארח במופע.
יום חמישי   | 21.4.11 | שעה: 21:00 | במה 3

מופע אקוסטי של רוני אלטר בו תבצע משירי האלבום "כיס אוויר" שיצא לאחרונה ותארח את אביה המוסיקאי והקולנוען נפתלי אלטר.
יום שישי   | 22.4.11 | שעה: 21:00| במה 3

מופע פסנתר אינטימי של נתן סלור בו יבצע משיריו ומשירי תרצה אתר אמו, נתן אלתרמן סבו ויארח את יסמין אבן.
יום שבת   | 23.4.11 | שעה: 21:00 | במה 3
.  

מחווה ללהקות הצבאיות – ברחבת הכניסה
מחווה ללהקות הצבאיות בהשתתפות להקת חיל החינוך, להקת מז"י, והזמרת ורדינה כהן וילדיה סול, מיתר וקשת במיטב שירי הלהקות הצבאיות. המופע ברחבת הכניסה לתיאטרון

להקת חיל חינוך בהופעה חגיגית ברפרטואר מגוון: 'עטור מצחך', 'שובי אל ביתי' שירי שלמה ארצי ושירי לאה גולדברג.
הפקה מוסיקלית:לורן פייבל ולי בירן
יום רביעי   | 20.4.11 | שעה: 19:30

להקת מז"י  (מפקדת זרוע יבשה). חגיגה של שירים אהובים: מחרוזות שירי שלומי שבת, 'כשתבוא', 'יש לי רק אותך' ועוד.
ניהול מוסיקלי ועיבודים: רוני אמיר ואלון שלזינגר.
יום חמישי   | 21.4.11 | שעה: 20:00

להתבונן בכוכבים ולזמר ורדינה כהן במופע סוחף משירי הלהקות הצבאיות
(בליווי מצגת שירה בציבור)
מופע ממיטב משירי הלהקות הצבאיות. במופע ישתתפו שלושת ילדיה של ורדינה – מיתר, סול וקשת - שישירו ביחד איתה ועם הקהל.
בין השירים: 'בלילה על הדשא', 'בהיאחזות הנח"ל', 'תמיד עולה המנגינה', 'עוד לא תמו כל פלאייך' ועוד.
המופע לזכרו של יאיר רוזנבלום. אקורדיון ומצגת: עוזי רוזנבלט
מוצ"ש   | 23.4.11 | שעה: 20:00

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -
להנאתכם,
יורם בר-סלע

13.4.2011

צעצועים אנלוגיים בעולם דיגיטאלי- Namas-Toy

תערוכת צעצועים עממיים מהודו – אוצרת: אפרת שקד

מי מאיתנו המבוגרים של היום זוכר עדין איך מכינים "טיארה"? כזאת אמיתית, עם חוט, נייר וכמה "בוסים" שמצאנו בשכונה? מי זוכר איך קיפלנו נייר-מחברת להמון המון קיפולים ויצרנו מניפה?


כקוסם, מפתח משחקים, קסמים לקוסמים ואטרקציות לאירועים, ומרצה על שימוש ב קסמים בחיי היומיום, התערוכה NaMasToy הציפה אותי בזכרונות ילדות ומשחקים ששיחקנו עם החברים בשכונה. עולם שעבורנו היה ונעלם. הביקור בתערוכה עורר את הילד שבי ואת הילד שהייתי. רבים מהצעצועים המוצגים מוכרים לי היטב מימי ילדותי והתרגשתי להיזכר בהם. עדיין אני יכול להתרגש מיכולתי להקיף את ה"פורפרה" בחוט ולסובב אותה בתנועה זריזה, מבלי שהיא טעונה בסוללות, מנועים וקפיצים.


חשוב בעיני שהילדים של היום יכירו את הצעצועים האלה. בעיני, הם "הדבר האמיתי". גם בעידן ה- FaceBook, ילדים יכולים לחזור וליהנות מהפשטות. תעשיית הצעצועים המערבית מציפה את הילדים בכל טוב, אך נדמה ששכחה מזמן מה באמת ילד צריך כדי לשחק, ליהנות וללמוד. הטכנולוגיה מציעה משחקים משוכללים ויקרים, אבל מרחיקה את הילדים מהסקרנות הטבעית, היצירתיות, הדמיון האישי וההנאה מהדברים הפשוטים והזמינים שמסביבנו.











הצעצועים שאספה אפרת שקד בהודו ב-4 שנות טיוליה, מלמדים אותנו שכדי לשחק וליהנות, לא צריך מיחשוב ואלקטרוניקה. מוצרים פשוטים מחומרים שבשטח מאפשרים לילדים להפעיל את הדמיון וללמוד המון. התערוכה מראה לנו את התיחכום הרב שבפשטות. "איך ליהנות מהדברים הקטנים, לחיות בפשטות עם מה שיש וליצור את מה שצריך ממה שקיים" אומרת אפרת ומוסיפה: "קולקציית הצעצועים שאספתי, נולדה בעקבות האינטראקציה שלי עם הילדים. עולמם, הוא למעשה עולמי שלי".




הצעצועים משקפים את העולם התרבותי שבו הם צמחו, את המנהגים והאגדות. אילוף נחשים, נסיעה באופניים, שאיבת מים מן הבאר... כל אלה באים לידי ביטוי בצעצועים תוך שימוש בחומרים פשוטים וזמינים. סירות הבנויות מפחיות של משחת נעליים ומונעות בכוחו של נר זעיר המחמם מעט מים ומשיט את הסירה על המים, כשהיא משמיעה קול נהמה חרישי. רעשנים בעלי עוצמה אקוסטית מפתיעה, עשויים מבוץ שרוף, נייר, פילמים ישנים (זוכרים מה זה?) וגבעולי במבוק. סביבונים ו"פורפרות" מיוצרים מעץ פשוט במחרטות מאולתרות המופעלות ע"י המקומיים ונצבעות בשרף צבעוני שהם מפיקים מהעצים. נחש קוברה זוחל מיוצר מקיפולי נייר ומבצע פעלולים מדהימים.




התערוכה מלווה בצילומים נפלאים של הילדים המשחקים, תהליכי הייצור העממיים והפורטרטים המחייכים בהנאה וסיפוק. וכמה סמלי הוא מיקום התערוכה: כמו ה"מטריושקה", הבובה בתוך בובה בתוך בובה, מוצגת התערוכה בגלריה קטנה שנמצאת בתוך החווה החקלאית שנמצאת בלב איזור התעשייה העמוס של חולון. פנינה של צבע ותרבות בתוך איזור ירוק נסתר, שאם אפרת לא הייתה מגלה אותו עבורנו, אולי לא היינו יודעים עליו מעולם.








גלריית החווה – רח' המלאכה 40 פינת הנחושת, איזור תעשיה חולון

התערוכה תהיה פתוחה עד 27 באפריל 2011. בימי חג הפסח תקיים אפרת סדנאות יצירה שבהן תספר לילדים על הילדים והמשחקים שגילתה בהודו, תדגים את התחכום שבצעצועים הפשוטים ותנחה את הילדים לבנות בעצמם צעצוע מחומרים זמינים.




אירוע בניחוח הודי
ערב משולב בשיתוף אגודת הידידות ישראל-הודו והבית הפתוח לתרבות הודו בישראל: ביום רביעי, 20.4.11, חול המועד פסח, בשעה 18:30, יתקיים ערב מיוחד לקראת סיום תערוכת הצעצועים.

בתפריט:
ביקור בתערוכה, צפייה בסרט הוידיאו
סודות הצעצוע - מפגש חווייתי והרצאה עם האמנית – אפרת שקד
כיבוד הודי כשר לפסח – של השף ההודי צ'נצ'ל בנגה
הגרלות והפתעות, מוסיקה, צ'אי, מחצלות וכריות


הצילומים בהודו: אפרת שקד
צילומי סטודיו: טל נחום ושי שחר

קוראים רבים שקראו את הכתבה הזו, התעניינו גם ב"חגיגות ועוד" - כיצד לחגוג יום הולדת קסום

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -


נמסטה.
יורם בר-סלע

11.4.2011

המקהלה הוירטואלית של אריק וויטקר שרה את היצירה SLEEP


Eric Whitacre's Virtual Choir - Singing SLEEP, by Eric Whitacre

"כמה מוזר... רשמית, אני עיוורת. אני מאד קצרת רואי, כך שבכל שנות שירת המקהלה שלי, אף פעם לא ראיתי את פני המנצח. אני רואה במטושטש את תנועות הידיים, ואני טובה מספיק כדי לקרוא במהירות מה עושים הזמרים שלידי ולהגיב. אבל זו הופעת המקהלה הראשונה שבה יכולתי לראות את פני האיש שניצח עלי. תודה על כך".
אלה דבריה המרגשים של אחת מבין 2052 זמרים שלקחו חלק בהפקת המקהלה הוירטואלית ששרה את היצירה Sleep של Eric Whitacre בניצוחו הוירטואלי שהועבר אליהם באמצעות You-Tube. אבל הפעם, היצירה אינה סמל לניכור שאליו מובילה אותנו הטכנולוגיה, אלא להיפך, יצירה מרגשת שאפשרה חיבוק בינלאומי מוזיקאלי ענק.
"פרויקט המקהלה הוירטואלית החל מהקלטה ששלחה אלי לוסי בריטלין, אחת ממעריצותי, דרך האינטרנט, ובה היא שרה את תפקיד הסופרן ביצירה שלי "Sleep. מספר Eric Whitacre. "נדהמתי מרוחה של לוסי, מקולה ומחוצפתה. אני יודע שלעולם לא היה בי האומץ לעשות דבר כזה ולשלוח אותו למישהו אותו אני מעריץ".
וכל השאר זו היסטוריה. אריק וויטקר, מלחין ומנצח אמריקאי שיצירותיו נחשבות בין הפופולאריות ביותר שנכתבו למקהלה במאה האחרונה, הבין שכפי שלוסי הקליטה את עצמה, יכולים גם מאות זמרים אחרים ברחבי העולם, וכל שנדרש כדי ליצור מקהלה הוא הידע הטכני לערוך את ההקלטות לכדי יצירה רב קולית (פוליפונית) שלמה.
המיזם יצא לדרך. Whitacre פנה באתר האינטרנט שלו לכל המעוניינים להצטרף למקהלה. ההיענות היתה מדהימה. דרך האתר, הוא נתן את הנחיותיו המוזיקליות ובסרטון וידאו נוסף, ניצח על היצירה. בהקלטה של Lux Aurumque השתתפו במקהלה הוירטואלית 185 קולות מתריסר מדינות, אבל זה היה רק הפיילוט. לפני מספר ימים, העלה Eric Whitacre את הגירסה הוירטואלית המלאה של היצירה Sleep, בה השתתפו 2052 זמרים מ- 58 מדינות.




כפי שמספר אריק בין משתתפי המקהלה נוצרו קשרים חברתיים אמיתיים, ממש לא וירטואליים, והוא עצמו מרגיש כלפי אלפי הזמרים כמעט כמו היו חלק ממשפחתו הקרובה.
האזנה למקהלה הוירטואלית מרגשת וממחישה שהטכנולוגיה לא תמיד מנוכרת, מרחיקה או מאבדת את הקשר האישי בין האנשים. להיפך, המקהלה המדהימה הזאת לא יכלה לקום מעולם, ללא רשת האינטרנט. הרשת ואתר You-tube (וגם הרעיון המהפכני של Whitacre) יצרו הזדמנות לאנשים מכל רחבי העולם, מאלסקה בצפון ועד ניו זילנד בדרום, מישראל, מדגסקר, וייטנאם, מלטה ועוד, ליצור יחד מרקם קולי עשיר, מיוחד ואינטימי.
לדוגמא מספרת אחת מהמשתתפות: "כשסיפרתי לבן זוגי שאני מתכוונת להשתתף במקהלה הוירטואלית, הוא אמר שהקול שלי לא מספיק טוב בשביל זה. דבריו מאד פגעו בי ואפילו הזילו כמה דמעות על פני. עבורי, זו היתה הגשמת חלום. החלטתי ועשיתי. כדי להקליט את עצמי, נאלצתי לנסוע 400 מייל לעיר השכנה, מאחר שאני חיה רחוק רחוק ביער של אלסקה. לויין הוא התקשורת היחידה שלי לעולם. אני מאושרת להיות חלק מהמקהלה הזו. בנוסף למוסיקה הנהדרת, נפלא להרגיש שאני חלק מקהילת אנשים חובקת עולם, שמעולם לא פגשה ובכל זאת מרגישה קרובה וקשורה".



לנו לא נותר אלא להמשיך לעקוב אחרי המיזם ואולי להעיז ולהצטרף לתנופה הקולית מתוך הבית הפרטי הקטן שלנו, אי שם על פני כדור הארץ.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -

שלכם,
שיוי פרנס & יורם בר-סלע

לפרטים על כותבי המאמר - הקליקו כאן

10.4.2011

שמאלץ –בישול מזרח אירופאי עם שמיל הולנד


רגל קרושה לא טעים לכם? אבל תתפלאו כמה זה מצחיק


יש לי חברה שנורא מתרגזת כשאומרים לה ש"אין רע בלי טוב". "באמת?" היא עפה, "מה טוב ברגל קרושה?" אני לא מתווכח. אתם יודעים, שכמדובר בטעם וריח... אבל למה ללכת לקיצוניות. רגל קרושה אולי שנויה במחלוקת לאורך הדורות (לפחות החל מהדור שלי), אבל שמישהו יגיד משהו רע נגד כבד קצוץ, קוגל שמנוני מתוק-חריף, טשולנט שחום ומהביל וקומפוט אגסים מבושם בווניל... אלו רק דוגמאות מהמתכונים המופיעים ב"שמאלץ", ספר בישול של המטבח היהודי המזרח-אירופאי שהוא הרבה הרבה יותר מספר בישול.

את הספר בישלו שניים ביחד- שמיל הולנד ונילי אושרוב. שמיל הולנד, שהוא גם שף וגם היסטוריון, דמות ידועה בז'אנר הקולינארי המדובר. בעבר היו לו קייטרינג מהולל ומסעדה מהוללת לא פחות והיום הוא מלמד, מדריך סיורים ומבשל אוכל יהודי. לשמיל יש ידע עצום, שבא לידי ביטוי בהקדמות המאלפות לשערים ולמתכונים, וזיכרונות משובחים במיוחד מסבתא פרומה שלו, שהעבירה לו ישירות את זיכרונות ציצוב – העיירה היהודית-פולנית בה חיו היא ומשפחתה עד השואה. הזיכרונות של הסבתא רבת הקסם עם לשונה הציורית וזקנה הקטן (לא מוגזם, ממש בקטנה) מעטרים את הספר ומוסיפים תבלין מיוחד (לא חריף מדי חלילה, אתם יודעים, אוכל פולני). "הספר מתחקה אחרי שורשי המטבח היהודי המזרח-אירופאי", אומר שמיל, "אבל יש בו את הפרשנות הישראלית – החל מהשפעות הישראליות על הבישול וכלה בפרשנות אישית שלי".

את האהבה לאוכל היהודי המזרח אירפאי קיבלתי מסבתא פרומה...

הסו-שף של שמיל היא נילי אושרוב, עורכת וכותבת שכתבה יחד איתו את זיכרונותיו והוסיפה הגיגים משלה. מי שמכיר את הספר "שיכון צדיקים" שכתבה, יודע שלבחורה הזו יש מה להגיד על כל דבר, ומה שהיא אומרת – זה נורא מצחיק. מונולוגים של פיליפינית גויה של שבת בבני ברק שנדונה להחייאת פלטות של שבת, או כלב בהתנחלות שזוכה למעמד של אזרח סוג ב' במשפחתו, גם יצחיקו אתכם וגם יעשו לכם תיאבון.


טשולנט פולני של סבתא פרומה


על עריכת הספר כולו ניצח גיל חובב, שהיה פה בבחינת ילד תימני חטוף אך מאושר.


מרק קרופניק

אפשר להגיד שהספר הוא פרוסת לחם שחור אחיד מרוחה בשמאלץ ועליו מפוזרים גריבעלאך. הספר הזה הוא מתנה אידיאלית לכל מי שהמטאפורה הזאת מדברת אליו, אבל זה לא נעצר כאן. הספר מתאים למתנה לכל מי שנזכר בגעגועים בטעמים מבית סבתא ורוצה לשחזר אותם, לכל מי שעדיין מבשל את האוכל הזה בעצמו ורוצה אישוש ותיקוף. ולכל מי שממש לא מתעניין בבישול אבל אוהב יידישקייט, חמימות יהודית וסתם צחוקים פרועים.

מתכונים מומלצים נוספים - באתר מסיק


מרק דובדבנים קר
להנאתכם.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -


יורם בר-סלע

8.4.2011

נפרדים מאולפני גבע - עשרה ימים נוספים

אלפי מבקרים כבר ראו את תערוכת "נפרדים מאולפני גבע", אבל רבים לא הספיקו. עבור המעוניינים,שלא יכלו לבקר בתערוכה בשעות העבודה או לא ידעו על קיומה, תיפתח התערוכה שוב ב- 10 באפריל, למשך 10 ימים. בתאריכים 10-14 באפריל, תהיה התערוכה פתוחה בין השעות 17:00-21:00. לאחר מכן, בערב חג וימי חול המועד, בין השעות 11:00-16:00. הכניסה חופשית.



הזמנה חדשה - להגדלה לחץ על התמונה


זו תערוכת "מחתרת" שאצר יעקב גרוס, ביוזמה פרטית, רגע לפני שבניין אולפני גבע ייהרס ויפנה את מקומו למגדלים רבי קומות.

במערכה הזו, יוצג בתערוכה הסרט הראשון שצולם בישראל בפסח, שנת 1911, ע"י מורי רוזנברג, ציוני בריטי שבהמשך השתקע בירושלים. קטע מתוך הסרט נחשף לראשונה ע"י דוד פרלוב בסרטו "בירושלים". הסרט הופק ע"י שירות הסרטים הישראלי בסרטי גבע. דוד פרלוב גם ראיין את היוצר הראשון,  והראיון יוצג בתערוכה. במלאת מאה שנה לסרט, הכין יעקב גרוס בשיתוף עם ארכיון שפילברג, גרסה מלאה ומשופרת של הסרט והיא תוקרן ללא הפסקה על מסך מיוחד בכל שעות התערוכה. כמו כן, יוצג מבחר של סרטי גבעתיים מהשנים 1958-1970, סרטי תעודה, הסברה ויומני גבע מהשנים של תחילת המדינה.

הסרט "מעשה במונית" – ההפקה העלילתית הראשונה של האולפנים, יוצג בתערוכה בעקבות מבצע משותף של הבמאי לארי פריש,  משפחת נבון והארכיון הישראלי לסרטים בירושלים. יעקב גרוס הפיק  DVD מהעותק הטעון שימור של סרט העלילה הראשון של גבע.  הסרט ייחשף לציבור בתערוכה וניתן יהיה לרכוש עותק DVD לשימוש אישי.

בקיצור, אין לדעת מתי אפשר יהיה לראות שוב את המוצגים ההיסטוריים. חשוב לרוץ ולראות.


שלכם, יורם בר-סלע

5.4.2011

מדע על הבר - הרצאות על מדע "בגובה העיניים"

לפרטים אודות מדע על הבר - אפריל 2013 - הקליקו כאן


מדע על הבר – פסטיבל דיונים מדעיים בבתי הקפה בתל-אביב

לתכנית המלאה של מדע על הבר - חורף 2011 - הקליקו כאן

חשבתם פעם האם יש חיים מחוץ לכדור-הארץ? האם יש יקומים מקבילים? האם באמת, כפי שקובעת תורת הקוונטים, ייתכנו מציאויות מקבילות? האם היקום באמת מלא ב"חומר אפל" שאיננו מבחינים בו? כיצד נוצרו החיים? האם אפשר – והאם נעז – להאיץ את האבולוציה? כיצד המוח זוכר את ריחות ילדותנו? כיצד מתבצעים הצפנה ופענוח בעולם החי? כיצד נוצר "אבק הכוכבים" שממנו אנחנו עשויים? כיצד הגנים מכוונים את התפתחות העובר?...


אין גבול ליצירתיות ולהפתעה. תופעה מדעית יוצאת דופן בתל-אביב.

בתאריך 14 באפריל בשעה 20:30, יגיעו 40 מדענים בכירים ותלמידי מחקר מצטיינים ממכון ויצמן לברים ובתי קפה נבחרים בתל-אביב ויספרו לנוכחים, בלשון "ידידותית למשתמש" על השאלות הפתוחות ועל החדשות האחרונות מחזית המדע. האירוע יתקיים בברכת עיריית תל-אביב ובשיתוף עם מגזין "טיים אאוט".

נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' דניאל זייפמן, ישתתף באירוע וישוחח על אפשרות קיומם של חיים מחוץ לכדור-הארץ, ועל התהליכים שמתחוללים במקום שבו נולדים כוכבים. "מכון ויצמן למדע רואה לעצמו חובה וזכות לחלוק את הידע המדעי, ואת תחושות ההתלהבות מההרפתקה הגדולה של הרחבת הידע האנושי" אומר פרופסור דניאל זייפמן ומוסיף: "במעבדות המכון אנחנו יוצאים מדי יום למסעות מרתקים אל הבלתי-נודע, במטרה להבין טוב יותר את עולמנו ואת מקומנו בתוכו. את סיפוריהם של המסעות האלה, המעצבים את עתידנו, אנו מבקשים לספר לבליינים בברים ובבתי-קפה בתל-אביב".


אלון סולר, חבר מועצת עיריית תל-אביב מתייחס ליוזמה המקורית מנקודת מבט אחרת: "אם כל ההרצאות היו מתנהלות בברים – לי כבר היה דוקטורט", הוא אומר.

נושאי השיחות ומיקומן:


אני אנווט - על עטלפים, אנשים, ניווט, זיכרון ולמידה

ד"ר נחום אולנובסקי - הקונטיינר, מחסן 2, נמל יפו


כשהגודל אכן קובע: עולמם של ננו-חלקיקים

ד"ר דן אורון - אלכסנדריה, יהודה הלוי 109


חוקי התנועה, עומסים, פריצות וחניה במערכת החיסונית

פרופ' רונן אלון - גילדה, אחד העם 64/בצלאל יפה


האם יש חור שחור במרכז הגלקסיה שלנו?

פרופ' טל אלכסנדר - מנדלימוס, הירקון 102


כוכבים מתפוצצים ואנשים שעשויים מאבק כוכבים

ד"ר אבישי גל-ים - אברקסס, ללינבלום 40


מדוע תאים מתאבדים?

פרופ' איתן גרוס - לה צ'אמפה, נחלת בנימין 52


המירוץ אחר החלקיק האלוהי – באמצעות המכונה הגדולה ביותר שנבנתה מעולם

פרופ' עילם גרוס - EPGB, שד"ל 7

אבולוציה עכשיו – איך האבולוציה מעצבת את חיינו

ארז גרטי - קפה נח, אחד העם 93


בין אבולוציה אורבנית ליצורים ימיים ופריחות באוקיינוסים

ד"ר אסף ורדי והאמנית ניבי אלרואי - קפה ביאליק, ביאליק 2


כיצד כוכב נולד? והאם יש חיים מחוץ לכדור-הארץ?

פרופ' דניאל זייפמן - נשיא מכון ויצמן למדע - רוטשילד 12, רוטשילד 12


הגנטיקה של החרדה - לחץ נפשי, השמנה והתנהגות חברתית

ד"ר אלון חן - לנדוור, רבנו תם 2


מולקולות מחושמלות: מה קורה כשאלקטרוניקה, כימיה ותורת הקוונטים נפגשים?

ד"ר אורן טל - דיזי פרישזון, דיזנגוף 121


זורם בעורקים, נוגע בלב - גרסת העובר

ד"ר קרינה יניב וד"ר אלדד צחור - פועה, רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו


מה קורה במוח כשאנו נזכרים בריחות ילדות

יערה ישורון - מייט בר, לינקולן 11


מחשבים ננו-ביולוגיים שירפאו את גופנו – מבפנים

מיה כאהן - ז'ה פיקיניו, בן-יהודה 128/בן-גוריון


ממה אנחנו עשויים? ריק של כוכבים

ד"ר איל כהן - שמפינה, רוטשילד 32


מנגנוני הזיכרון במוח – איך אנחנו לומדים וזוכרים

אורי לבנה - סוסקין, הרצל 4


מירוץ החימוש בין האבולוציה והסרטן

פרופ' צבי ליבנה - דיקן הפקולטה לביוכימיה - לובי 99, דיזנגוף 99


מעצבי העצבים: האם אפשר ליצור התקנים חשמליים מתאי עצב?

פרופ' אלישע מוזס - סוכר, פינסקר 20


נגיפים ענקיים מסתוריים, ותפקידם האפשרי בהנדסה גנטית ובריפוי גנטי עתידני

יעל מוצפי - 15 דקות, בן-יהודה 174/ארלזורוב 15


אנרגיה כמו מים – מה אפשר ללמוד מהחיים הסודיים של הצמחים?

ד"ר רון מילוא - ננוצ'קה, לילינבלום 30


מה קורה במוחנו כשאנחנו צופים בסרטים

פרופ' רפי מלאך - ראש המחלקה לנוירוביולוגיה - האוזן-בר, המלך ג'ורג' 48


האם מחשבים יכולים ללמוד ולחזות את העתיד? האם הגנים שלנו מאפשרים לחזות את עתידנו? אוהד מנור - תולעת ספרים, מזא"ה 7


איך נוצרו החיים מתוך החומר הדומם

ומר מרקוביץ - מתושלח, אוריאל אקוסטה 16


בחירות ממוחשבות ובחירות באינטרנט – בטיחות, אמינות ושקיפות

פרופ' מוני נאור - רוזה פארקס, דיזנגוף 265


מה קורה במוחנו כאשר אנחנו רצים מרתון, והאם כדאי לנו להשקיע את המאמץ?

פרופ' מנחם סגל - תולעת ספרים, מלכי ישראל 9


איך לדבר עם אף אחד? שימוש באף כאמצעי תקשורת

לי סלע - ברטלבי, דיזנגוף 190


מחשבים קוונטיים ומציאויות מקבילות

ד"ר רועי עוזרי - קפה יפו, עולי ציון 11


האם אסטרואידים ישמידו את החיים בכדור-הארץ? האם הם מפיצים חיים במערכת השמש? ד"ר דוד פולישוק - אליעזר בן-יהודה 186


מהפכת המידע והגנום האנושי – מה באמת כתוב בצופן הגנטי?

פרופ' צחי פלפל - המנזר, אלנבי 60


ראשים בעננים – מה יכולים העננים ללמד אותנו על שינויים אקלימיים?

ד"ר אילן קורן - אוטו, רוטשילד 45/אחד העם 54


מוח על דיסק – תרחישים לעתיד המין האנושי

ד"ר איתן קריין - לה צ'אמפה, הארבעה 16


האם אפשר לשכנע בלי למסור מידע? והאם מחשבים יודעים מתי הגיעו לפתרון?

אביב רזניק - מייט דיזנגוף, דיזנגוף 226


איך מעצבים תרופות – הסיפור האמיתי

פרופ' אירית שגיא - אוטו, אבן-גבירול 76


המהפכה הגנומית השנייה – גנום לכל אדם

ד"ר רותם שורק - המעוז, קינג ג'ורג' 32


ריקוד המלחמה של המערכת החיסונית

ד"ר גיא שחר - קסבה, פלורנטין 3


הפרעה דו-קוטבית – בידוד ובדידות בעולמה של הננו-פיסיקה

פרופ' דן שחר - קפה מרסנד, בן-יהודה 70


הגן הקוונטי של שבילים מתפצלים

פרופ' עדי שטרן - מובינג, דיזנגוף 308


שושלת – חישוב דורות של תאים לאחור, והעתיד של חקר הסרטן

פרופ' אודי שפירא - סלונה, תרצה 17


המסלול הירוק: מדעי הצמח מגויסים למלחמה בסרטן

פרופ' אביגדור שרץ - אזור 1, דיזנגוף 268


אם קראתם עד כאן, אני מניח שרובכם מרגישים כמוני: נבוך מול המבחר המרתק ולא יודע איפה להתחיל. כאילו העמידו אותי מול פסנתר חדש בוהק ואני יכול להקיש רק על קליד בודד. לא נורא. השנה נשמע צליל אחד ונקווה שגם בשנים הבאות, המדע יחליט לרדת לרחובות.





לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלך בפייסבוק -