31.3.2015

על רינת של גארי ברתיני - מיה שביט בפתיחת "חגיגה כורלית לברתיני"

"העפרוני" בטקס קבלת פרס מפעל הפיס לאמנויות הבמה-2012
זמרי מקהלה רבים שואלים את עצמם לעתים תכופות מהו קסם השירה במקהלה. מה מושך זמרים, שרבים מהם סולנים ומוסיקאים מקצועיים, להניח לאגו ולהתמסר ליצירה המשותפת?

מצ"ב דבריה המרגשים של מיה שביט שייסדה בשנת 1981 את מקהלת העפרוני והיתה המנהלת האמנותית והמנצחת של המקהלה היצוגית במשך יותר מ-30 שנים. שורשיה המוסיקליים של מיה נטועים עמוק בתקופת השתתפותה כזמרת במקהלת רינת, תחת שרביטו של גארי ברתיני. את הדברים סיפרה מיה בערב הפתיחה החגיגי של "חגיגה כורלית לברתיני", לציון עשור למותו של גארי. הקונצרט נערך אמש במוזיאון תל-אביב. 




"לא פעם אני שואלת את עצמי מהו סוד השירה במקהלה, מה מביא את אהבת הדבר לרמות כל-כך גבוהות של התמסרות והתמכרות למסגרת ולדרישותיה הרבות.

אז במבט האישי שלי – רינת היתה מקדש.
מקדש – כי זה היה מקום שבו מקדשים את היופי, את הצלילים, את הליטוש האינסופי של השירים, מקום שבו היה גארי מגלף בשבילנו כל יצירה, מסיר ממנה שכבה ועוד שכבה עד שמתגלה היהלום המלוטש במלוא זהרו. למקום הזה באתי, כמו רבים אחרים, מתוך התפעמות מן החומר, מן העבודה חסרת הפשרות על שירת הא-קפלה, מ'ניקוי האזניים' המתמיד, מן האפשרות לחבור שוב ושוב לקבוצת אנשים קוראי-תווים ולעסוק בשירה בצורה כל-כך שונה ומעניינת. זה מה שמשך אותי בחבלי-קסם, וכמו רבים אחרים נרתמתי למלאכת הקודש הזאת, במשך 14 שנים רצופות. גארי הביא אל "רינת" את קולות הציפורים, את ניחוחות האביב אך גם את כאב האהבה. הוא צבע את השירה שלנו בפלטת צבעים עשירה ובמכחול של יד אמן.

גארי חינך אותנו לשירת א-קפלה במיטבה. מצד אחד - הרנסנס הצרפתי, האנגלי והאיטלקי המשיכו להיות אבן היסוד של החינוך המקהלתי הצרוף, ומצד שני – ההצמדות למלחינים ישראליים ש"רינת" היוותה עבורם כר-פורה ליצירה. צריך לזכור שהקהל של באי הקונצרטים לא היה מורגל בהאזנה למוסיקה מקהלתית חדישה כמו היצירות של סתר, בן-חיים, פרטוש, צבי אבני ואבידום, אך הקונצרטים של רינת חשפו את הקהל שוב ושוב ליצירות אלה. גארי היה זה שגילה לעולם המקהלות את שירי העדות, את הבאר הבלתי-נדלית הזאת של גווני-סגנון, פיוט, טקסטורות ותבניות מוסיקליות.

מי חשב עד אז על שירת אוניסון של שיר תימני, חסידי או בבלי כחלק מקונצרט אמנותי? כיום נחשבים החומרים האלה לאבני-יסוד ברפרטואר המקהלתי הישראלי וכל מקהלה המבקרת בחו"ל רואה מזכותה ומחובתה לגלות את העושר הרוחני-מוסיקלי שישנו בישראל ואין דומה לו בכל העולם. אין פלא ששירים כמו 'המבדיל' של פרטוש, 'התרגעות' של בן-חיים, ו'תיקון-  חצות' של סתר הפכו לגולת כותרת של הרפרטואר ה"רינתי" והם עד היום בבחינת 'קלאסיקה' שמעבר לתקופתה. וכמוהם נכנסו להיכל התהילה העיבודים הנפלאים של גיל אלדמע ויחזקאל בראון אותם רתם גארי לבניית הפסיפס העשיר של רינת.

תרומתו האדירה של גארי לתנועת המקהלות בארץ התבטאה לדעתי בעוד שני מישורים:
א. בנוכחותה הייחודית של "רינת" בחיי המוסיקה בשנות ה-60 וה-70, כי הקונצרטים שהושמעו בכל רחבי הארץ פעלו את פעולתם והשפיעו על סדר-היום המקהלתי.
ב. בהעמדת דור חדש של מנצחי-מקהלות:
גארי יצר סטנדרטים חדשים במעמדו של מנצח המקהלה.
על חיי תלמידיו הטיל צל ענק, ארוך ומעשיר.
הוא דרש מהם יתר העמקה בקבלת החלטותיהם המוסיקליות.
לא פינק במחמאות, אך ידע להעריך מחשבה מקורית וחיפוש אחר אמת אמנותית.
ושוב – הסטנדרט של "רינת" היה כעמוד אש ההולך לפני המחנה.
היה למה לשאוף, אל מה להשוות, ממה ללמוד.

ומשהו על הניצוח:
כל חזרה גילתה טפח נוסף באמנות הניצוח : הדיוק בעבודת הידיים, העבודה הקולית עם ההדגמות המדוייקות, ההינזרות המחלטת מתלות בפסנתר ; החיפוש אחר הביטוי המוסיקלי דרך הטקסט, הדינמיקה, הבדלי הסגנון, הייחוד של כל שיר.
ידי הזהב של גארי לא הפסיקו להפתיע, לרגש, לדרוש ולקבל, וביחד עם המבט החודר שמאחורי הידיים – זה היה כמעט היפנוטי, וכל פעם מחדש, כאילו בפעם הראשונה.

מכל הזכרונות הקשורים אצלי בשמו של גארי – זה אולי הזיכרון העוצמתי ביותר:
הידיים המכשפות.



הסופר בנימין תמוז כתב בספרו 'מינוטאור' על שלושת המעגלים שיש במוסיקה, ועל המעגל השלישי אליו המלחין לא מאפשר כניסה לכל אחד, אלא רק לאלה שיש בכוחם להבין את הסימנים שלו ולפרוץ אל המוסיקה. הוא כתב על המקום הזה שהוא סודי ומסוכן, כי אם אתה נכנס לשם – יש לך שתי בעיות: זה מקום כל-כך מלא יופי שאיך אתה יכול לסבול את כל היופי הזה ולהישאר בחיים, ואיך אתה יכול לצאת משם ולהמשיך לחיות בעולם הרגיל.

גארי, הוביל אותנו לא פעם אל תוך-תוכו של המעגל השלישי, ואלה היו הרגעים הבלתי נשכחים.
זה יכול היה לקרות בחדר קטן וצפוף לפני קונצרט בניו יורק, בעבודה על אוניסון של 'שיר השירים' בנוסח ספרדי ירושלים, כשגארי מושך אותנו אל ליבו של המזמור העתיק הזה ומביא אותנו אל סף דמעות, או  בקונצרט באוניברסיטה בוושינגטון בשירת ה Crucifixus של אנטוניו לוטי, כששכבות המרקם נערמות זו על זו והאקוסטיקה מוליכה את הקולות עד השמיים. רגעים של יופי עד כאב, שאחריהם בא הכאב על הרגע שחלף.

כן  ברינת היינו למודי-פסגות אך גם חווינו את רגעי הריקנות שבאו לאחר השיא. אלה ואלה חרותים בזכרוננו לעד.
וכל אחד מאיתנו מנסה בדרכו שלו לשמר את משנתו של האיש הזה שהשפיע על חיינו בצורה כל-כך עמוקה ומשמעותית".

מיה שביט





נשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלכם-
בפייסבוק - facebook.com/Tarbut.and.the.City
גוגל פלוס plus.google.com/Tarbut.and.the.City

14.3.2015

שיקוי האהבה של דוניצטי בבימויו של עומרי ניצן

צילומים: יוסי צבקר
"השיקוי מרפא כל ליקוי,
מכוערת תהפוך ליפהפייה בלי דיחוי.
השיקוי יעמיד תשושים,
יזקוף נפולים, יחסל פצעונים.
אשאיר לכם את האוצר עכשיו,
בריאות ואהבות, אושר וזהב.
ועד שימציאו גלולה לכוח גברא
תצטרכו להסתפק בשיקוי של דולקמרה!"

כך בתרגומו השנון של ישראל אובל. לו נכתבה האופרה במאה ה-20, היו יוצריה יודעים שגם להגברת כח הגברא כבר המציאו גלולה. אבל בינתיים, גם לדולקמרה יש עוד על מה לחלום. 

שיקוי האהבה בבימויו של עמרי ניצן, הוא חגיגה תיאטרלית ים תיכונית שובת לב ועין, המשלבת שובבות בסגנון הקומדיה דל-ארטה, יחד עם רומנטיקה "רצינית". הבמה והתלבושות, בעיצובה של רות דר, מכוונים לארץ ישראל בימיה הראשונים. חקלאי עמק יזרעאל בבגדים בהירים, שדות חמניות ועצי תפוז על רקע שמיים כחולים, חבילות חציר, יחידת צנחנים שבראשה הסמל בלקורה ואפילו אברך רכוב על אופניים שנקלע אל לב העלילה. 

הפקה זו של האופרה הישראלית הועלתה לראשונה בשנת 1997, ולכבוד שנת ה-30 לאופרה הישראלית, עולה שוב בין התאריכים 11-23 במרץ 2015. בינתיים, הוצגה האופרה גם בפסטיבל סבונלינה בפינלנד ובדויטש אופרה בברלין.



העלילה - על קצה המזלג
נמורינו, צעיר כפרי ותמים, מאוהב באדינה הצעירה, היפהפיה ובעלת הנכסים. אדינה דוחה את אהבתו בתחילה, אבל שני אנשי מפתח המגיעים אל הכפר המבודד, גורמים לתפנית בעלילה: האחד, הסמל הרברבן בלקורה, שמגיע לכפר בראש מחלקת צנחנים ומבקש מיד את ידה של אדינה. השני, שרלטן בשם דולקמרה המוכר שיקוי פלאים שאמור לפתור כל בעיה (חוץ מחיזוק כח הגברא). זה גולש לבמה במכונית אמריקאית ורודה, שמונה צילינדרים ישנים ועם דולקמרה  אשתו המהווה תוספת גרוטסקית משלימה לדמות השרלטן. נמורינו התמים קונה ממנו את שיקוי האהבה הפלאי, מתוך אמונה שזה מה שיגרום לאדינה להתאהב בו. ה"שיקוי" הוא בעצם סתם יין זול, אך בהמשך העלילה גורם לכך שאדינה אכן מתאהבת בנמורינו... והסוף טוב.


שיקוי אהבה בעמק יזרעאל
עמרי ניצן, אומר על הקונספט: "בסיפור האופרה ניתן להבחין בשני רבדים מקבילים המניעים זה את זה, האחד רציני והשני קליל הרבה יותר. הראשון הוא סיפור אהבתם הכלואה של אדינה ונמורינו, והשני משופע בדמויות המושפעות מעולם הקומדיה דל'ארטה. מאבקו של נמורינו על השגת אדינה הוא סיוט עם רגעי ייאוש קיצוניים ביותר. תהליך השחרור של אדינה מחבלי העכבות הרגשיות שלה הוא סיפורה של נשמה כלואה בכלוב. התהליך אותו עוברים אדינה ונמורינו בכדי למצוא זה את זו ולהתפייס האחד עם השנייה וכל אחד עם עצמו הוא תהליך כואב הנמשך 24 שעות ללא שינה, מעין חלום ליל קיץ בו אין פיות המשחקות בגורלות, אלא הדמויות עצמן לומדות להינתק מן הכבלים הרגשיים שלהם ולהתחבר לעצמן. הן במוסיקה והן בליברית יש צירוף של המגוחך ושל הרגשי, של הרומנטי ושל הגרוטסקי. הדרך להרמוניה של הדמויות עוברת דרך חלום בלהות נוראי. למרות שיש הפי אנד ולא מעט רגעים קלילים במהלך העלילה, ניסינו להבין את סיפור אהבתם של נמורינו ואדינה כסיפור רציני שהיה יכול להסתיים גם בטרגדיה".


הסולנים בהפקה זו הם: זמרות הסופרן הישראליות הילה בג'יו ואלה וסילבסקי בתפקיד אדינה, הטנור הרומני סטפן פופ והטנור הרוסי אלכסיי דולגוב בתפקיד נמורינו, הבריטון האוקראיני אנדריי בונדרנקו והבריטון האיטלקי ריקרדו נובארו בתפקיד בלקורה, הבס בריטון האיטלקי ברונו דה סימונה וולדימיר בראון הישראלי בתפקיד דולקמרה, הישראלית אפרת אשכנזי וענת צ'רני בתפקיד ג'אנטה ויעל לויטה בתפקיד הססגוני של גברת דולקמרה ועוד ילדים שחקנים ורקדנים המציגים את אדינה ונמורינו כילדים קטנים וכבני נוער מאוהבים.

בהשתתפות תזמורת האופרה- התזמורת הסימפונית ראשון לציון ומקהלת האופרה הישראלית שנשמעת נפלא וממלאת בחן רב וברגש שטחים נרחבים של האופרה - בניצוחו של איתן שמייסר.

הזמנת כרטיסים בקופת האופרה: 03-692777, www.israel-opera.co.il

המוסיקה יפה והסיפור משעשע ושובה לב. אולי הזדמנות טובה, "ידידותית לצופה", להרגיל את הילדים לאופרה. 


שלכם, יורם בר-סלע



נשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלכם-
בפייסבוק - facebook.com/Tarbut.and.the.City
גוגל פלוס plus.google.com/Tarbut.and.the.City

8.3.2015

מעובדים - עיבודים קולנועיים ליצירות ספרותיות עבריות - בילוי אקדמי ללא תשלום


לירושלמים, אוהבי ספרות ואוהבי קולנוע: קורס "מעובדים" מתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים, במסגרת פרוייקט "דעת המקום" העוסק בחקר משמעויות המקום (Place) בהתפתחות התרבות היהודית. המחקר נערך במסגרת פרוייקט I-Core של הקרן הלאומית למדעים. כחלק מפעילותו, פותח מרכז דעת המקום את חלק מהפעילויות לקהל הרחב, על מנת להדק את הקשר בין האקדמיה לציבור הרחב. 

הקורס עוסק בספרים ישראליים והעברתם למדיום הקולנועי. האמצעים האומנותיים והשימוש בטכניקות קולנועיות שונות במעבר בין הספרות הכתובה לתסריט קולנועי. בחלקו הראשון של כל שיעור צופים בסרט ובחלקו השני מתקיימת שיחה עם בימאי/ת או סופר/ת. 

ימי ראשון לאורך סמסטר ב' | חדר מדיה (ספריית מדעי הרוח בהר הצופים) | 14:30-18:00. 
מרצה: אורן קקון | אחראי אקדמי: פרופסור אריאל הירשפלד  
לפרטים והצטרפות לקורס – ללא תשלום: [email protected]

תכנית המפגשים:

1 במרץ 2015
 14:30-16:00 הקרנת הסרט שלושה ימים וילד
 16:30-18:00 "ממכונת הדפוס ועד לסיב האופטי". הרצאתו של פרופסור אריאל הירשפלד

8 במרץ 2015
14:30-16:00 – הקרנת הסרט הוא הלך בשדות
16:30-18:00– "מאהבת, מולדת ונוסטלגיה מגוייסת": 'הוא הלך בשדות' הספר מול הסרט". הרצאתה של דוקטור יעל מונק

15 במרץ 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט התגנבות יחידים
16:30-18:00 "שמוטי הבלורית, נעדרי התואר" שיחה עם בימאי הסרט דובר קוסאשווילי

12 באפריל 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט מפריח היונים
16:30-18:00 "תחי מדינת ישראל- אט'בח אל יהוד" שיחה עם בימאי הסרט ניסים דיין

19 באפריל 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט מפריח היונים
16:30-18:00 "מפריח היונים: סרט ערבי - יהודי" הרצאתה של חוקרת הקולנוע והבימאית סיגלית בנאי

26 באפריל 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט ברקיע החמישי
16:30-18:00 "בין הפרטי ללאומי- קורותיה של ילדה, תולדותיה של מדינה" שיחה עם בימאית הסרט דינה ריקליס

3 במאי 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט לוויה בצהריים
16:30-18:00 "ילד, אישה וחייל נכנסו לפרדס" שיחה עם בימאי הסרט אדם סנדרסון

10 במאי 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט זיכרון דברים
16:30-18:00 "שתי לוויות בצהריים" שיחה עם בימאי הסרט עמוס גיתאי

17 במאי 2015
14:30-16:00 הקרנת פרק מהסדרה אלנבי
16:30-18:00 "עיניים עצומות לרווחה" שיחה עם כותב הספר ויוצר הסדרה דוקטור גדי טאוב

31 במאי 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט ערבים רוקדים
16:30-18:00 "להיות עם חופשי בארצנו" שיחה עם בימאי הסרט ערן ריקליס

7 ביוני 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט המאהב
16:30-18:00 "לאן נעלמה כבשת הרש?" שיחה עם בימאית הסרט מיכל בת אדם

14 ביוני 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט סטמפניו
16:30-18:00 "הרומאן היהודי הראשון של שלום עליכם" שיחה עם בימאי הסרט דן וולמן

21 ביוני 2015
14:30-16:00 הקרנת הסרט אדפטיישן/ספייק ג'ונז
16:30-18:00"מעובדים" מפגש סיכום עם פרופסור אריאל הירשפלד ומר אורן קקון  



מקווה שתצטרפו לקורס ותהנו מהז'אנר החדש של בילוי אקדמי איכותי ללא תשלום. 

שלכם, יורם בר-סלע


נשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלכם-

6.3.2015

כנס הג'גלינג ה-22 – גן השלושה – 5-9 באפריל 2015

Wes Peden - USA
למידע עדכני על הכנס ה-23 (2016) 

זו הפעם ה-22 שכנס הג'גלינג הבינלאומי בישראל, מקים את אוהליו במתחם הסחנה (עין השלושה) שליד קיבוץ ניר דוד. אלפי מקצוענים וחובבי ג'גלינג יתאספו במאהל הקסום ל-5 ימים של יצירתיות וקרקס. הכנס כולל תחרויות, מופעים, סדנאות ואימוני ג'גלינג. הכנס מנוהל ע"י ועדה של מתנדבים ללא כוונת רווח. למרות היותו כנס בינלאומי ברמה גבוהה מאד, מחיר ההשתתפות עממי מאד, ומאפשר למשפחות שלמות לבלות יחד באווירת הקרקס הנודד. האווירה בכנס ידידותית מאד. כל מקצועני הג'גלינג שמחים להדריך ולסייע לחובבים ללמוד להטוטים חדשים ולשפר את תנועותיהם. אמני ג'גלינג מהעולם מביאים רעיונות חדשים ומקיימים סדנאות לימוד ואימון.

התנדבות עוברת בתורשה?
כמו תמיד, מאורגן הכנס ע"י קבוצת מתנדבים, מתוך אהבה לאמנות הג'גלינג והרצון לעזור לקהילה ולשמח אותה. בין המארגנים יש כבר דור שני. ילדים של דור היזמים שלוקחים על עצמם תפקידי ניהול מרכזיים בהפקת הפסטיבל.

במסגרת התרומה לקהילה, מזמינים מנהלי הכנס בכל שנה קבוצות של בעלי צרכים מיוחדים המגיעות בהסעה מאורגנת ומבלות יום שלם בכנס. השתתפות קבוצות אלה ממונת במלואה ע"י הכנס עצמו.

לתכנית המפורטת - הקליקו כאן

גלריה בינלאומית מובילה
גם הפעם, מהווה המופע הבינלאומי את גולת הכותרת של הכנס. למי שאינו מגיע לפסטיבלים ולתחרויות הבינלאומיות בארה"ב, קנדה ואירופה, אוספים המנהלים האמנותיים של הכנס אמנים מובילים מעולם הג'גלינג ואמנויות הקרקס. חלקם מייצגים את האמנות המסורתית, וחלקם, נציגי הקרקס העכשווי. בכל שנה, אנו זוכים לראות מופעים פורצי דרך. השנה, יארח המופע הבינלאומי את האמנים הבאים:

דניאל הולצמן – ג'גלר וקומיקאי יוא דופן. במשך כ-30 שנה הופיע ברחבי העולם במסגרת צמדRASPINI BROTHERS. הפעם הוא יופיע לבדו במופע מצחיק עד דמעות. הכינו את המטפחות. הלהטוטים יוצאי הדופן שלו זיכו אותו בשני פרסי גינס ובפרס האגודה הבינלאומית לג'לגלינג, על מפעל החיים היצירתי שלו.


פטריק אלמנרט –להטוטן שוודי שהחל את דרכו בשנת 1996, למד בתיכון קרקס ועשה תואר ראשון בקרקס באוניברסיטת המחול והקרקס (doch) בשטוקהולם, שוודיה. במופעיו, מפגין פטריק יצירתיות במגוון כלים, וכיום משתתף בפרויקטים ומופעים רבים ברחבי העולם.

ווס פידן –להטוטן אמריקאי, שנבחר 6 פעמים כלהטוטן האהוב ביותר בעולם! ווס התחיל ללהטט בהיותו בן 3, ומאז לא מפסיק להשתפר, להשתולל, ולהדביק אביזרי ג'אגלינג.

בוגדן אילוז – מחדש את תחום הדיאבולו במגוון מניפולציות, וסגנון ג'אגלינג ייחודי. בוגדן למד בביתי הספר לקרקס בליון ובלידו בטולוז.

גון פרננדז – גון הוא אמן טבעות, בעל סגנוון ותרגילים ייחודיים שפיתח בעצמו בלימודיו בבית הספר לקרקס לידו שבטולוז.

אמיל דאל - נולד בשוודיה והחל את דרכו כבר בגיל 7 כשלימד את עצמו איך ללהטט עם שלושה כדורים. כשמלאו לו 10 שנים אמו קנתה לו את הקלאבים הראשונים שלו. ככל שהשתתף ביותר כנסים, השתפר יותר ויותר והגיע לקהלים שונים, בגיל 21 התקבל לאוניברסיטת Doch. כיום, מופיע ברחבי העולם, וידוע כלהטוטן היחיד שהצליח לזרוק באוויר 9 קלאבים... וגם לתפוס אותם לקול תשואות הקהל.


סולווג' ואינט – אמנית קרקס צעירה שתופסת את הקהל עם כישוריה במופע דיאבלו. בעבודתה היא משתמשת בדיאבולו בסגנון בלתי שגרתי המשלב גם הליכה על חבל. בקיץ 2014 סיימה מחקרה הראשון ב-ACaPA (אקדמיה לקרקס ואמנות מופע) בהולנד.


אלכסנדרה סובולבה – אמנית חישוקים מהטובות בעולם! משלבת סיבובי הולה הופ על הגוף וג'אגלינג עם הטבעות הענקיות. למדה בבית הספר לקרקס בקייב.


מת'יו מק'קורקל – פוקי מביא לבמה קסם של אשליות, תנועה ופנטומימה. כל אלא מעניקים חיים לחפצים המופעים איתו בצייתנות מופלאה.


בקיצור, בין אם אתם אמני ג'גלינג רציניים, חובבי ג'גלינג... או סתם אוהבים את אמנויות קרקס, זה המקום עבורכם. הוא מאפשר בילוי משפחתי יוצא דופן בעלות מאד עממית. ובנוסף, הזדמנות לבלות בגן השלושה (הסחנה) במחיר מוזל מאד. מה עוד אפשר לבקש?

עד 8 במרץ 2015, ההרשמה במחיר מוזל. לאחר מכן, המחירים עולים. מספר המקומות מוגבל. כדאי למהר. 

שלכם,
יורם בר-סלע



נשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - צרפו את "תרבות אנד דה סיטי" לחברים שלכם-
בפייסבוק - facebook.com/Tarbut.and.the.City
גוגל פלוס plus.google.com/Tarbut.and.the.City