29.3.2018

תחת מצור - יצירתה של יאנג לי-פינג בביצוע להקת המחול המודרני שלה

אמביציה, נאמנות, תשוקה וארוטיקה, בגידה ופחד מוצגים עם יופי מעורר השראה במסגרת סדרת מחול במשכן בבית האופרה. עוצמתן של אימפריות, כוחה של ההקרבה, הכוחות מזמנים עברו כשהם חדשים ונפלאים כמו נשימה חדשה. תיאטרון מחול מרהיב ועוצר נשימה, חווית מחול ותיאטרון, מוסיקה ואמנות פלסטית. חגיגה לכל החושים עם סצנות בימתיות בלתי נשכחות.  יצירה שסחפה את העולם. בפעם הראשונה בישראל, עבודתה של אחת היוצרות הבולטות בעולם המחול המודרני. "משוררת במחול", כך כונתה יאנג לי-פינג. 

אודות המופע
"תחת מצור" יצירה מופלאה של אחת היוצרות הבולטות בתיאטרון המחול המודרני היום, יאנג לי פינג היא אחת היוצרות הגדולות הפועלות היום בסין. התקשורת העולמית כינתה אותה  פינה באוש החדשה.

27.3.2018

אירוויזיון 2018 - דע את האוייב – שירי חצי הגמר הראשון

ב-13 במרץ נחשף כי להקת איריאו תייצג את גיאורגיה באירוויזיון הקרובה עם השיר "עבורך", ובכך הושלמה בחירתם של 43 המשתתפים בתחרות. בתקופה זו שבין התחרויות המקדימות של כל מדינה ובין החזרות לתחרות עצמה מתמקדים חובבי האירוויזיון בניתוח סיכוייהם של המתחרים. ההימורים אינם נוגעים רק לזהות המנצח והעולות לגמר, אלא גם על 'הסוס השחור' (שיר שיצליח בניגוד לציפיות) וה'פלופ' (שיר שייכשל על אף שהמהמרים חוזים לו הצלחה).

החזרות לאירוויזיון שיערך במאי הקרוב בליסבון, בירת פורטוגל, יחלו ב-30 באפריל, עד אז צפויים האמנים לעבד את שירם וללטש את הופעתם כדי שיבלטו בין עשרות המופעים האחרים. חצי הגמר הראשון, בו תשתתף גם ישראל, יתקיים ב-8 במאי וישתתפו בו 19 שירים. יומיים מאוחר יותר יתקיים חצי הגמר השני ובו ישתתפו 18 השירים. מכל אחד מחצאי הגמר יעפילו 10 שירים אליהם יצטרפו בעבר הגמר שיערך ב-12 במאי פורטוגל המארחת וכן חמש המדינות המממנות את התחרות – בריטניה, איטליה, גרמניה, צרפת וספרד.

חצי הגמר הראשון בו תשתתף ישראל נחשב כטוב יותר, שקול יותר וקשה יותר לניבוי. עם זאת, הסקרים קובעים כי נטע ברזילי ושירה TOY יעפילו ממנו ללא קושי ויתברגו בצמרת בערב הגמר.
להלן סקירת השירים שיתחרו מול ישראל בחצי הגמר הראשון שיערך ב-8 במאי.

לא חייבים לנסוע עד ליסבון כדי לחוות את התחרות. סינמטק ירושלים, בשיתוף עם צוות כאן - תאגיד השידור הישראלי, יקרין את התחרות על מסך גדול עם סאונד איכותי. 
מחיר הכרטיס כולל משקה ראשון: 10 ₪ 

האירוע שיתקיים ב- 12.5, החל מ 21:45 אל תוך הלילה, פתוח לקהל הרחב במחיר סמלי של 10₪ לכרטיס עבור שריון מקום ומשקה ראשון ויאפשר לקהל הרחב לצפות יחדיו בשידור האירוויזיון  באווירה חגיגית ובאיכות צפייה וסאונד משודרגים. לפני תחילת השידור יתקיים מופע דראג לחימום האווירה.

להזמנת כרטיסים: http://www.jer-cin.org.il/he/movie/18314

12.3.2018

הדרך לליסבון – הכל פוליטי? סקירת הליך בחירת השירים לאירוויזיון 2018

בכתבה הראשונה לקראת האירוויזיון הקרוב סקרנו את הליך בחירת האמן שייצג את ישראל בתחרות השנה. אף על פי שבספירת קולות הקהל הגיעה נטע ברזילי למקום השני בלבד, היא הצליחה לגבור בשקלול הסופי על מתחריה, יונתן מרגי, חן אהרוני וריקי בן-ארי, והיא זו שתייצג את ישראל בתחרות שתתקיים השנה בליסבון. נטע צפויה להתחרות מול שמונה עשר שירים בחצי הגמר הראשון שייערך ב-8 במאי. עשרה שירים מחצי הגמר הראשון יעפילו לגמר יחד עם עשרה שירים נוספים מחצי הגמר השני. אל עשרים העולות יצטרפו פורטוגל המארחת וכן חמש המדינות המממנות את התחרות – בריטניה, איטליה, גרמניה, צרפת וספרד.

את כתבתי השניה בנושא תכננתי להקדיש להליך בחירת השירים במספר מדינות, אולם איתרע מזלי ובעת כתיבת שורות אלו נחשף שירה של נטע ברזילי – Toy. למרות הביקורות החיוביות, הזינוק למקום הראשון בהימורים והרצון להתמקד בניתוח השיר הישראלי וסיכויו, אתמקד הפעם בנושא שאליו התכנסנו (אני, קערת פופקורן והלפטופ) ובכתבותיי הבאות ודאי ארחיב לגבי השיר הישראלי.



10.3.2018

מאמא אודסה-המוסיקה של אודסה היהודית

״אודיסה, אודיסה! זו העיר שהכתירוה בתואר 'פריז הזעירה', עיר הפרדסים והבולווארים, עיר השוכנת לחוף הים השחור ועל מעייני תרופה, עיר כלילת יופי בחוצותיה, מרצפותיה ובמדרכותיה, בשוויון רחובותיה הרחבים, המצויינת במקדשיה, במגדליה, בפרווריה, בתיאטרוניה וגם ב'מוקדי הגיהנום, הבוערת כשבע פרסאות סביבה'״. 
[החזן פנחס מינקובסקי, מספר חיי, רשומות ו׳ (תר״ץ): 84]

ביום ראשון, 25 במרץ 2018, בשעה 20:00 יתקיים בירושלים, קונצרט ייחודי בהשתתפות החזן עזי שוורץ (בית הכנסת פארק אווניו, ניו יורק), הזמרת וירה לוזינסקי, המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בניצוח סטנלי ספרבר וריימונד גולדשטיין - פסנתר ועוגב. 

קונצרט זה הוא פרי יוזמה של דעת המקום – המרכז לחקר תרבויות מקום בעולם היהודי המודרני והמרכז לחקר המוסיקה היהודית באוניברסיטה העברית בירושלים. מקורו בעבודת המחקר של ענת רובינשטיין על המוזיקה של בית הכנסת הברודי ואודסה ופועלו של החזן פנחס מינקובסקי. 
רעיון והפקה: ענת רובינשטיין, אליהו שלייפר ואדוין סרוסי, ראש המרכז לחקר המוסיקה היהודית. ענת רובינשטיין אומרת על הפרוייקט: "זו עשיית צדק היסטורי עם עולם מוסיקלי מפואר שנקטע בבת אחת בגלל המהפכה הבולשביקית והיה נסתר מעיני הציבור במשך 100 שנה".

הקונצרט יתקיים באולם וייז, האוניברסיטה העברית בירושלים, 
קמפוס אדמונד ג' ספרא, גבעת רם. 
הכניסה בחינם, אך יש להזמין מקומות מראש במייל [email protected]