31.8.2019

אמנות על המסך | מבחר מופעי במה בהפקות קולנועיות

בשביל לראות מופעים נפלאים של מוסיקה, תיאטרון ומחול, כבר לא חייבים לטוס לפריז, ברלין, לונדון או ניו יורק. סדרת Art On Screen של עדן סינמה, מביאה אלינו חגיגה קולנועית מרגשת, עם מיטב אמנויות הבמה, בהפקה המקרבת את הצופים אל ההתרחשויות על הבמה ואל החוויה של צפיה מהמקומות הטובים ביותר באולם. יחד עם המצלמה, מרחפים הצופים בחלל הבמה ומתקרבים אל המופיעים בקלוז-אפ אינטימי, החושף כל דמעה בעיניים, כל טיפת זיעה וכל רטט קל בחזה. זה לא מקרה שבסוף ההקרנה, מוחא הקהל כפיים, כאילו ישב באולם התיאטרון.

קרולין בונה, היזמת והמפיקה של פסטיבל הקולנוע הצרפתי ושל פסטיבל הקומדיות הצרפתיות, בסיועו של היועץ האמנותי שאולי בסקינד, ליקטו לפסטיבל מופעי תיאטרון, מחזות זמר, מופעי מוסיקה, מחול ואמנות פלסטית.

הפילהרמונית של ברלין מגיעה לתל-אביב

הכינו כרטיסים!!! אחד האירועים המוזיקליים החשובים והבולטים הצפויים בעונה הקרובה הוא ביקור התזמורת הפילהרמונית של ברלין בישראל, בניצוחו של מנהלה המוזיקלי החדש  - מאסטרו קיריל פטרנקו. התזמורת תבצע שלושה קונצרטים, שניים בתל אביב ואחד בירושלים, בתחילת במאי 2020.

היכל התרבות ע"ש צ'רלס ברונפמן, תל אביב
יום שישי 1.5.2020 ב-12:00 
מהלר: שירי ריקרט
Rückert Lieder Mahler:
אליזבת קולמן, מצו סופרן
Elizabeth Kulman, mezzo-soprano

14 דרכים למלטה | התחרות הבינלאומית הראשונה לפסנתר תל אביב

48 מתחרים מכל העולם יגיעו לתל אביב כדי ליטול חלק בתחרות הבינלאומית לפסנתר תל אביב, שתתקיים בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב. זו הפעם הראשונה בת תתקיים התחרות, המופקת על ידי בית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם הקרן האירופאית לתמיכה באמנות, שמושבה במלטה.

התחרות בישראל היא אחת מתוך 14 תחרויות שונות ברחבי העולם שיתקיימו  לאורך 2019-2020 בתמיכת הקרן האירופאית. התחרות הראשונה התקיימה בהמבורג-גרמניה, ואחריה יתקיימו תחרויות בוינה-אוסטריה, וושינגטון-ארצות הברית, שנחאי-סין, ירבאן-ארמניה, טוקיו-יפן, מוסקבה-רוסיה, לונדון-בריטניה, ציריך-שוויץ, אנטוורפן-בלגיה, סיאול-קוריאה הדרומית, רומא-איטליה וברלין-גרמניה. כולן יחד מהוות את "14 דרכים למלטה".

ישראל היא הנקודה החמישית במסע לתחרות במלטה. בשנת 2021 תתקיים התחרות במלטה בה ייטלו חלק כ- 70 משתתפים, זוכי המקומות הראשונים בכל התחרויות. הם יתחרו על פרסים כספיים גדולים במיוחד והזוכה במקום הראשון יזכה/תזכה גם בחוזה לקונצרטים רבים ברחבי העולם.

בתחרות שתתקיים בארץ יזכו הזוכים בשלושת המקומות הראשונים בפרסים בסכום של  50,000 יורו, 25,000 יורו, ו- 10,000 יורו. חמשת הפסנתרנים שיגיעו למקומות הראשונים ישתתפו גם בתחרות במלטה בשנת 2021.

שלבי תחרות הפסנתר יתקיימו בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב, רשימת המשתתפים בתחרות תתפרסם בקרוב. הפסנתרנים המשתתפים בתחרות כבר עברו שלב מיון ראשוני בו היו צריכים להציג מיומנות מקצועית גבוהה.

התחרות מחולקת לארבעה שלבים:
שלושת השלבים הראשונים יתקיימו באולם קלרמונט, והפסנתרנים ינגנו על שני פסנתרני סטיינווי המבורג.

  • בשלב הראשון ינגנו המתחרים רסיטל של 25-30 דקות, שיכלול פרק ראשון מתוך סונטה לפסנתר מתוך יצירות של היידן, מוצרט, קלמנטי ויצירות מוקדמות של בטהובן, וכן יצירה רומנטית הידועה בשל הקושי המוסיקלי/טכני שבביצועה. השלב הראשון יתקיים יימשך שלושה ימים בין התאריכים 8-9-10 לספטמבר. 
  • בשלב השני יבצעו המשתתפים רסיטל של עד כשעה בו יצירת חובה. שלושה קטעים מתוך הסוויטה "זיכרונות ילדות" מאת אלכסיי שור – מלחין הבית של  התחרות וסונטה שלמה מאת בטהובן או שוברט. המשתתפים אינם יכולים לחזור על יצירות שנוגנו בשלב הראשון. לשלב השני יעלו 12 משתתפים והוא יתקיים בין התאריכים 12-13 לספטמבר.
  • בשלב  השלישי חצי הגמר, ינגנו קונצ'רטו שלם בליווי פסנתר שני, מתוך מבחר יצירות קלאסיות ורומנטיות. לשלב השלישי יעלו 6 משתתפים והוא יתקיים בתאריך 15 בספטמבר. 
  •  בשלב הרביעי, שלב גמר, ינוגן הקונצ'רטו שניגנו המתחרים בשלב השלישי והפעם עם תזמורת סימפונית, התזמורת הסימפונית ירושלים בניצוח המנהל המוסיקלי של האירוע דמיטרי יבלונסקי. בשלב זה ייטלו חלק 3 משתתפים והוא יתקיים בתאריך 16 בספטמבר בבית האופרה ע"ש שלמה להט צ'יץ'. 
שלב 1 - יום א' –  08.09.2019 – 11:00-16:30

שלב 1-  יום ב' –  09.09.2019 – 10:00-16:00

שלב 1 - יום ג' –  10.09.2019 – 10:00-16:00

שלב 1 - יום ד' –  11.09.2019 – 10:00-16:00

שלב 2 - יום ה' – 12.09.2019 – 10:00-18:00

שלב 2 - יום ו' – 13.09.2019 – 10:00-14:00

חצי הגמר - יום א' – 15.09.2019 – 16:00-19:30

בית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן מהטה יציע חבילה, במחיר אטרקטיבי במיוחד שתאפשר לחובבי המוסיקה, לעקוב אחרי שלבי התחרות, והמשתתפים השונים. לרוכשי החבילה תינתן אפשרות לרכוש כרטיס לקונצרט הגמר במחיר הנחה מיוחד. פרטים על רכישת החבילה לתחרות ניתן למצוא באתר של מחלקת המנויים של בית הספר למוסיקה   או במייל [email protected][email protected] או בטלפון 03-6407047.

במקביל לתחרות' יתקיים פסטיבל מוסיקה בינלאומי בניהולו האמנותי של מאסטרו דמיטרי יבלונסקי, במסגרתו יתקיימו 7 קונצרטים בתל אביב ובירושלים:

אקסטרווגנצה מוסיקלית 
מאסטרו דמיטרי יבלונסקי, ינצח על התזמורת הסימפונית ירושלים.
נגנים אורחים: נגן הקלרינט הידוע פול מאייר והפסנתרן אלכסנדר גינדין.
בתכנית: מוסורגסקי, "לילה על הר קרח" ו"תמונות בתערוכה", הקונצ'רטו לקלרינט ותזמורת מאת קרל מריה ובר וכן שתי יצירות מאת המלחין אלכסיי שור. האחת לפסנתר ותזמורת והשנייה לקלרינט ותזמורת.
הקונצרט יתקיים ב- 11/9 באולם הנרי קראון בירושלים 20:00
15/9 בבית האופרה ע"ש שלמה להט בתל אביב 20:00

קונצרט מוסיקלי גדול 
קונרד ואן אלפן, מנצח על התזמורת הסימפונית ירושלים, כנר שלמה מינץ.
בתוכנית הפתיחה ל"רומיאו ויוליה", מאת צ'ייקובסקי, יצירה לכינור ותזמורת מאת אלכסיי שור, רונדו קפריצ'יוזו מאת סן סאנס והסימפוניה מספר 7 מאת בטהובן.
12/9 באולם הנרי קראון בירושלים 20:00 
14/9 בבית האופרה ע"ש שלמה להט בתל אביב 20:00

רסיטל לפסנתר בביצוע הפסנתרן אינגולף וונדר
עם יצירות מאת מוצרט, שופן, ליסט ושור.
13/9 באולם צוקר בהיכל התרבות תל אביב 13:00

קונצרט הגמר של התחרות הפסנתר 
המנצח מאסטרו דמיטרי יבלונסקי, התזמורת הסימפונית ירושלים
העולים לשלב הגמר בקונצ'רטו לתזמורת ולפסנתר
16/9  בבית האופרה ע"ש שלמה להט הבמה תל אביב 20:00 

מכירת הכרטיסים באופרה הישראלית http://israel-opera.co.il/
ובבימות ירושלים https://tickets.bimot.co.il/

שלכם, יורם בר-סלע


לחצו כאן ותמצאו הנחות ומבצעים על מגוון הופעות והצגות

אשמח לשמוע את דעתך על הנושא, ניתן להשאיר תגובה, ממש פה למטה בבלוג או ברשתות החברתיות.

לקבלת עדכון על כל פוסט חדש שעולה - עקבו אחרינו בפייסבוק


Go! - מופע מחול בוגר | מאת גלית ליס

צילום: אלי פאסי
על הבמה 20 נשים, שהשנים רשומות בגופן, "עפות על עצמן". בנות 60-82 מפגינות יכולת הבעה, גמישות וקואורדינציה, שלא הייתה מביישת צעירות בהרבה מגילן. חלקן החלו לרקוד רק לעת זקנה, לאחר שהתשחררו מהתנגדותם של ההורים. אחרות, רקדו בצעירותן לפעמים עם ההורים התומכים), אבל הפסיקו מסיבות אישיות, משפחתיות ולאומיות. כמה מהן עסקו בתחומי יצירה אחרים וחלקן הגיעו לאמנות בדרך מקרה. 

עולם המחול חוגג את האסתטיקה של הגוף הצעיר והגמיש, וגלית ליס-כוריאורפית, הולכת נגד הזרם. היא יוצרת עצמאית וחברה בעמותת הכוראוגרפים. יוזמת סדנאות בתנועה ואמנות הבמה לנשים בגיל הבוגר, וחוקרת בהן את הוויית ההתבגרות והזיקנה דרך הגוף והתנועה. כחלק מהאג'נדה האמנותית והחברתית שלה, היא בוחרת ליצור עם נשים מבוגרות שאינן רקדניות. יוצרת מניפסט לגוף הבוגר, בעקבות איבון ריינר שהתחילה בשנות ה-50 את "הרנסאנס של הגוף הבוגר". גלית ממשיכה את הדרך בכוונה לשנות את הציפיה שגוף שמופיע על הבמה חייב להיות חטוב וצעיר. גם לגוף מבוגר ללא ניסיון ריקודי רב שנים יש עתיד על הבמה. איך החברה חיה עם התבגרות וזיקנה, זה שיח חברתי ואמנותי. 

25.8.2019

קסמים ויצירתיות – מפעל החיים שלי

חנוכה. 1962. אני בכתה ב'. אחי ואני יושבים במופע קסמים. קוסם מבוגר עומד על הבמה. נעליו שחורות מבריקות. מכנסיו שחורים. הוא לובש פראק אלגנטי ואת מותניו מעטרת חגורת "קומה" רחבה. הוא מניף באוויר מקל קסמים שחור. מרים אותו קצת ומסתכל עליו בריכוז. פתאום, עיניו מופתעות. מקל הקסמים נעלם ובמקומו מופיעה מטפחת משי ענקית בצבעי טכניקולור. הידיים הקשוחות שהחזיקו את המקל, מתרככות בקצות המטפחת. מכווצות אותה בעדינות ושולפות מתוכה בתנועה זריזה יונה. נדהמנו. זה היה הרגע בו התחלתי להיות קוסם! שבועות לאחר מכן לא הפסקתי לחשוב על הקסם הזה. לנסות לפענח. רשמתי פתרונות שונים לביצוע הקסם. בניתי דגמים. הקסם הזה לא עזב אותי. היה ברור לי שפעם אלמד להיות קוסם. ממש כמו זה שראיתי על הבמה.

למה נזכרתי בתחילת הדרך? 
עכשיו זה רשמי. בשבוע שעבר התבשרתי שאלירון טובי ואני נקבל ב- 12 בנובמבר פרס מפעל חיים של א.מ.י - איגוד אמני ישראל, על פעילותנו לקידום אמנות הקסמים בישראל. כל כך מרגש. יחד היינו מעורבים בהקמת "האגודה לקידום הקסמים בישראל". יחד הבאנו ארצה ופיתחנו את אמנות קסמי הקלוז-אפ. יחד פיתחנו את השימוש בקסמים כמדיום להעברת מסרים באירועים מסחריים ונתנו הרצאות על כך בכנס FISM – הפדרציה הבינלאומית של אגודות קוסמים (1991 בלוזאן, שווייץ). המצאנו קסמים כשכל אחד מאיתנו מביא כישורים אחרים לסינרגיה של יצירתיות והמצאה. הופענו אינספור פעמים בתערוכות מקצועיות בארץ ובעולם וזכינו בפרסים בתחרויות של אגודת הקוסמים. והיום, ממשיכים ללמוד, לפתח ולהתפתח. תודה להנהלת א.מ.י על בחירתנו כאמני במה ראויים. תודה לכל חברינו הקוסמים בארץ ובעולם ומעל לכל, לכל הצופים שנכחו באינספור הופעותינו בארץ ובחו"ל. אל דאגה, אנחנו ממשיכים. עוד תראו אותנו.

אלירון טובי ואני | הרצאה על קסמים בקידום מכירות, כנס FISM בלוזאן. 1991

הבשורה המרגשת מעלה את הזכרונות כמו בסרט. תחילתו בשנת 1962, כמעט בשחור לבן, והמשכו על במות בארץ ובחו"ל, בצבעים ובדיגיטל. למעוניינים, אספר כאן "על קצה המזלג" על מה ולמה: