21.9.2019

Spyro Gyra – מופע אחד בישראל | 12.11.2019 בהאנגר 11.

בשורה לחובבי הג'אז והפיוז'ן: להקת Spyro Gyra האמריקאית מגיעה להופעה אחת מיוחדת בהאנגר 11 בנמל תל אביב, במסגרת סיבוב הופעות עולמי שלה. במסגרת מסע ההופעות שלה תציג הלהקה את האלבום החדש היוצא לאור בימים אלו Vinyl Tap לצד הלהיטים שהפכו את החבורה האמריקאית לאחת מהתופעות הייחודיות בעולם הג'אז והפיוז'ן.

קטעי נגינה של ספיירו ג'ירה הפכו מוכרים בישראל כאשר נבחרו כפתיח לתכניות רדיו מובילות כמו צבע הכסף ברשת ב', זה מגיע לכם עם גילי תמיר בכאן רשת ב' ועוד. באלבום Aforeign Affair של ספיירו ג'יירה קיים ביצוע בסגנון לטיני מיוחד של Chileno Boys שלכתיבתו שותף הזמר דיוויד ברוזה. 


בהופעה שתתקיים, בהאנגר 11 בנמל תל אביב, ייקחו חלק, שני המייסדים המיתולוגיים: ג'יי בקנסטיין ותום שומן לצד חוליו פרננדז הקובני שמלווה את הלהקה 35 שנה, הבאסיסט סקוט אמבוש שהצטרף ב-1993 וליונל קורדיו המתופף שהחל לנגן עם הלהקה בשנת 2013.

8.9.2019

בשם קונפוציוס? שיתוף פעולה תרבותי, או השתלטות עויינת?

ממשל רודני מאיים יותר מטיגריס.
קונפוציוס 


מפגינים נגד מרכזי קונפוציוס - בחזית ארגון בתי הספר באזור טורונטו
מאי 2014. מכון קונפוציוס חדש ללימוד סינית והתרבות הסינית, נחנך באוניברסיטה העברית בירושלים. האירוע בנוכחות סגנית ראש הממשלה הסיני, שר החינוך, סגן שר החוץ, סגן שר המדע והטכנולוגיה. ואיתם, צוותי טלוויזיה סינים, עיתונאים ומתרגמים. מרכז זה בא בעקבות הקמת מכון קונפוציוס באוניברסיטת תל-אביב בשנת 2006.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אף שלח ברכה מצולמת: “יש לנו הרבה מה להרוויח ממאמצי שיתוף פעולה כמו זה עם מכון קונפוציוס. הייתי גאה להיות נוכח בחתימת ההסכם להקמת מכון קונפוציוס במהלך ביקורי בסין לפני שנה”, הוא אמר.
התרגשות גדולה. מעמד מכובד והשקעה סינית גדולה במוסד האקדמי החדש. אבל האם מישהו מהישראלים הנרגשים שהשתתפו ב”חגיגה” יודע שכבר ב-2009 צוטט ב”אקונומיסט” מי שהיה אז שר התעמולה של סין, לי צ’אנג-צ’ון, כשהוא מתאר את מכוני קונפוציוס כ”חלק חשוב מתוכנית התעמולה הסינית מחוץ לסין"?

2.9.2019

שומר | בית הכנסת בבירות בתערוכת יחיד של דור זליכה לוי | גלריית המדרשה

Palestinians protecting the Maghen Abraham
Synagogue in Beirut
during the Lebanese Civil War in 1975 222
חזית בית הכנסת "מגן אברהם" ברובע אבו ג'מיל במרכז ביירות. שני לוחמי אש"ף רעולי פנים עומדים בחזית בית הכנסת, אוחזים בכלי נשק ועטורי כאפיות. הצילום בשחור לבן, אבל ניתן לדמיין את כאפיות האדומות על ראשיהם. צילום זה, משנת 1975, שבה את עינו של דור זליכה - אמן מולטימדיה מבטיח. כוכבי הצילום היו אנשי אש"ף, שבזמן מלחמת האזרחים בלבנון הגנו על בית הכנסת ועל הקהילה היהודית. מספר שנים מאוחר יותר, בזמן מלחמת לבנון, הופצץ בית הכנסת על ידי צה"ל. רק בשנים האחרונות הוא שופץ. בהעדרה של קהילה יהודית בביירות הוא מתפקד כמעין מוזיאון, והכניסה אליו מוגבלת ומחייבת תיאום מראש.

היסטוריה באמנות
התמונה האמורה והרגע ההיסטורי המפתיע שמופיע בה, העסיקה גם אמנים כמו מייקל רקוביץ', אמילי ג'סיר, ורולא חיאת, שסרטה "מברוקלין לביירות" עסק בזהות המורכבת של יהודי ביירות. אצל זליכה לוי היא מהווה בסיס לעבודה מתמשכת שפעימה ראשונה שלה הופיעה בתערוכתו "מגן" בגלריה ברוורמן בשנת 2016, והפכה מיצב וידאו וסאונד רב ערוצי ומרובד, שמותאם במיוחד לחלל הדו קומתי של גלריית המדרשה.

תערוכת השומר
זליכה לוי חקר את ההיסטוריה של המבנה דרך האירועים ההיסטוריים השונים והשפעתם על הקהילה היהודית הלבנונית: מהקמתו בשנת 1925, דרך מלחמת האזרחים, מלחמת לבנון והגעת הצבא הישראלי לביירות, ועד לשיפוץ שבוצע בו לא מזמן בתמיכת ממשלת לבנון, החיזבאללה, והקהילה היהודית בתפוצות. הוא יצר מעין ארכיון של מידע, שבמרכזו אוסף של מאות צילומים, ביניהם צילומים  שיצר במקום מיכה בר-עם בזמן מלחמת לבנון. כמו כן הוא קיים ראיונות שונים עם אנשים שביקרו בבית הכנסת, ויצר הדמיות תלת מימדיות של המבנה, בשלבים שונים של שימור.

1.9.2019

הפסטיבל הבינלאומי ה-22 למוסיקה קאמרית ירושלים 2019

כן. השנה ה-22. הפסטיבל הבינלאומי למוסיקה קאמרית ירושלים יתקיים בתאריכים 3-7 בספטמבר באולם ימק"א ירושלים. בחמשת ימי הפסטיבל יתקיימו שבעה קונצרטים יפהפיים בהם ישתתפו מבצעים מובילים בתחומם בעולם.

אחד האורחים המסקרנים בפסטיבל הוא המוזיקאי הגרמני יורג וידמן, בביקור ראשון בארץ. וידמן הוא מנצח, מלחין ונגן קלרינט ונחשב לאחד המוסיקאים החשובים בעולם בעידן שלנו. אלנה בשקירובה אומרת על וידמן: "המוסיקה היפה, התוססת ורבת העוצמה שלו הפכה אותו לאחד מהמלחינים בני זמננו המבוצעים ביותר. שפתו המוסיקלית קומוניקטיבית ושופעת שמחה. כנגן קלרינט, וידמן ניחן בכריזמה רבה". בפסטיבל יבוצעו כמה מיצירותיו, חלקן בביצועו, ובנוסף הוא ישתתף בנגינה ביצירות של מלחינים אחרים.



אורח מסקרן וחשוב אחר הוא הפסנתרן אנדרש שיף. בקונצרט הפתיחה יערך מפגש מרתק בין וידמן לשיף בו הם יבצעו ביחד את הסונטה בפה מינור לקלרינט ולפסנתר מאת ברהמס.